Vaša ocena planiškega konca tedna?

Slovenski nastopi so bili odlični. Dosegli smo prvo slovensko zmago v Planici na letalnici. Na ekipni tekmi smo bili četrti v poštenem boju, pred nami so bili zasluženo Avstrijci, Norvežani in Nemci. Za konec je bil še posladek, saj je Kranjec vzdržal pritisk bremena bitke za mali globus za polete. Očitno je tudi užival, saj je imel na zaletni klopi nasmešek, ko smo mu kar štirje zamahnili z zastavico, a je imel pripombo, da moramo v finalu to narediti bolj sinhrono. Robi je dosegel tisto, kar smo napovedovali in je bila njegova želja.

Kako ste doživljali minute pred skokom Kranjca v nedeljo, ko je moral dolgo čakati na zeleno luč, za nameček pa so nalet samo zanj znižali za štiri mesta?

Zame je bil to najtežji dan v letošnji sezoni, še zdaj imam mehke noge. V igri je bil mali globus in vsi smo gledali, kaj bo storil Ito. Vodja tekmovanja Jelko Gros mi je dejal, da so morda za Kranjca izbrali prenizko zaletno mesto, a tretje mesto je super izid.

Vaša ocena ostalih treh Slovencev na nedeljski tekmi?

Odlično. Tepeš je znova pokazal, da je rojen letalec in upam, da bo v tem slogu nadaljeval. Dobro se je zbral za Planico, potem ko ga je proti koncu sezone začelo pobirati. Šinkovcu čestitke za najboljšo uvrstitev na poletih. Hvala je imel edino nalogo, da osvoji točke.

Ali ste pričakovali takšno sezono presežkov?

Ne. Bil bi nor, če bi pred sezono pričakoval, da bomo postavili pet mejnikov. Dobro se zavedam, da bodo zdaj pričakovanja večja, mi se bomo potrudili, da bomo skušali vsaj obdržati letošnjo raven dosežkov. A to ne bo odvisno le od nas. Upam, da bomo s strani Smučarske zveze Slovenije dobili še več posluha in podpore, obenem jih moram za letošnjo sezono pohvaliti, da ni bilo težav z izvajanjem programov. Upam, da bo več posluha tudi takrat, ko nam ne bo šlo in boste vsi z nami v takšni meri, kot ste zdaj.

Največji trenutek za vas v letošnji zimi?

Naslov svetovnega prvaka v poletih Robija Kranjca.

Z vseh strani dežujejo pohvale, da ste poskrbeli za sproščeno vzdušje v ekipi. Kaj ste spremenili v primerjavi z vašim predhodnikom Zupanom?

Vsak trener ima skrivnosti in naj tako tudi ostane. Če ne bi bilo kemije, ne bi bilo uspehov. Najprej se morajo med seboj ujeti trenerji, nato pridejo tekmovalci in vse skupaj je treba povezati v celoto. Le če ni blefiranja, je možno narediti uspeh, hodimo pa po zelo tanki črti.

Fantje bodo odšli na počitnice, nekateri tudi v tople kraje, kam pa odhajate vi?

Vsi si bomo privoščili marsikaj. V načrtu nimam nič posebnega, a bom zanesljivo kam šel. Kranjec nas je naslednji teden povabil na večerjo, katere sestavni del bo tudi striženje. Taktično sem si izbral najlažjo stavo, ker nimam skoraj nič las. Hvala vsem, ki so nam pomagali, ni pa bilo lahko.

Kdaj boste začeli priprave na novo sezono?

Najmanj en mesec se ne bomo videli, kar je tudi nujno potrebno. Sam bom potreboval najmanj dva tedna, da pridem k sebi, nato pa še teden, da sploh zaživim, nato bomo spet na začetku.