"Osmo mesto je zame fantastičen uspeh. Naredil sem takšne polete, kot sem si jih želel, kar me je pripeljalo celo više, kot sem upal. Za menoj je sezona presežkov, za naslednjo sezono je največja želja, da odpravim velika nihanja. Pred Planico več kot mesec dni sploh nisem osvojil točke med posamezniki, medtem ko sem se nekako sestavil za ekipne tekme," je bil po tradiciji zgovoren Jurij Tepeš, ki je zavrnil ponudbo očeta Mirana, ki bo z jadrnico iz Čila okrog rta Horn plul proti domovini. "Raje grem v tople kraje kot v mraz na barko, čaka pa me še nekaj študijskih obveznosti na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju," je dodal Tepeš.

"Imam malo slabo vest. Če bi bil moj prispevek malo večji, bi se na ekipni tekmi veselili tretjega mesta. Kranjec ne more biti stalno vlečni konj. Na ekipni tekmi moramo vsi dati maksimum, tega pa tokrat ni bilo z moje strani," je bil v soboto razočaran Jure Šinkovec, včeraj pa po 18. mestu precej boljše volje: "Na zadnji tekmi sezone sem končno začutil sproščenost in sem užival. Če bi mi kdo pred sezono ponudil takšne uspehe, bi takoj podpisal. Cilj je bila uvrstitev med dobitnike točk svetovnega pokala na polovici tekem, med njimi sem bil celo na eni več. Za uspehe ima veliko zaslug tudi moj cimer Kranjec. Počitnice bom preživel v Sloveniji, najprej grem z dekletom na Roglo, v tople kraje pa bom šel pred olimpijsko sezono, da bo glava bistra."

Osemnajstletni Jaka Hvala je debitantski nastop na letalnici začinil z osebnima in primorskima rekordoma 203,5 in 213 metrov ter včeraj z 28. mestom. "Užival sem. Za menoj ni le sanjski konec tedna, ampak kar cela sezona, potem ko je bila lanska zelo slaba. Dvignil sem si samozavest. Nepozabni so bili trenutki v Planici, saj sem že v drugem poletu preletel dvesto metrov," je povedal Jaka Hvala, ki si ne more privoščiti počitnic, saj ga letos čaka matura in gre že danes v šolske klopi.