Dvoboj je postregel s pravo dramo, saj je imel Belchatow nekaj priložnosti, da po moštvu Plomien Milowice in letu 1978 postanejo prvi poljski klub z zmago. Po vodstvu z 2:1 v nizih so imeli v četrtem zaključno žogo, a so Rusi tudi z veliko mere sreče (pri zaključni žogi jim je pomagala mreža) podaljšali dvoboj. Tudi v "tie breaku" so imeli domači, ki so letos igrali v predtekmovalni skupini s slovenskim ACH Volleyjem, dve zaključni žogi za zmago, vendar obe zapravili, tudi tokrat pa je Zenit izkoristil že prvo, po mnenju Poljakov zaradi napačne odločitve sodnikov. Rusi, pri katerih je bil z 20 točkami najučinkovitejši Maksim Mihajlov, so tekmece, pri katerih je Mariusz Wlazly dosegel 25 točk, prekašali v bloku, na sprejemu in v napadu pa so bili boljši domači.

Zenit je tako prekinil triletno dominacijo Trentina, ki je tokrat z njim izgubil v polfinalu. Toda Italijani so se do malega finala pobrali in v boju za tretje mesto s 3:0 (20, 19, 19) premagali Arkas iz Izmirja.

Glenn Hoag, trener turške ekipe, in njegov slovenski pomočnik Tilen Kozamernik sta se morala še drugič v treh letih zadovoljiti s četrtim mestom, pred dvema letoma sta enako uvrstitev dosegla tudi s slovenskimi prvaki, igralci ACH Volleyja. Tudi takrat je bil turnir v Lodžu.