Drugi radovljiški plavalec, Robi Žbogar, pa se je moral zadovoljiti z 10. mestom na 400 mešano (4:38,82) in 14. na 100 delfin (55,97). V soboto je osvojil najnižjo stopničko v svoji paradni disciplini na 200 delfin.

"Jaz sem kar zadovoljen, mislim pa, da sta si Anja in Robi želela še boljše dosežke. Sam lahko rečem, da glede na zadnje sezone v tem obdobju tako hitra še nista bila, je pa Robi danes ostal brez finala, a konkurenca tukaj v St. Peterburgu je res močna," je bil po tekmi zadovoljen trener Miha Potočnik.

Trenerjevo izjavo sta potrdila tudi oba plavalca. "Rezultati so kar solidni, a predvsem na 400 mešano sem pričakovala še nekaj več. Posebej, ker sem imela ob sebi Jano Martinovo, s katero sva se spopadli za zmago. Mislila sem, da bo še malo boljše, čeprav je 4:44 kar solidno," je dejala Klinarjeva.

Podobno je razmišljal Žbogar: "Glede na treninge sem si predvsem na 200 delfin želel kakšno sekundo boljši čas, a očitno smo v tisti luknji teden dni po višini. A za prvi start v sezoni je OK."

Oba reprezentanta boljše dosežke napovedujeta za miting čez 14 dni v španski Malagi.