Američanka Lindsey Vonn, dobitnica velikega kristalnega globusa, je bila 24. (+4,00), predzadnja med uvrščenimi in je tako kot Mazejeva ostala brez točk pokala. Rebensburgova je z zmago potrdila mali kristalni globus, Mazejeva, deseta po prvi vožnji, pa je v seštevku discipline končala na petem mestu.

Mazejeva si je že v soboto po svoji tristoti tekmi v pokalu zagotovila drugo mesto v skupnem seštevku pokala, bronasto medaljo pa je osvojila tudi v slalomskem seštevku. Srebrno odličje ji je že v Sočiju, prizorišču naslednjih olimpijskih iger, pripadlo v superkombinaciji, v superveleslalomskem seštevku je končala na četrtem, v smukaškem pa na devetem mestu. "Vesela sem, odlična sezona je za menoj. Zadnji tekmi sta bili slabši, niti ne vem natančno zakaj. Psihično in fizično sem utrujena," je bila kratka Mazejeva.

Najboljša sezona v zgodovini svetovnega pokala za slovensko alpsko smučanje se je za Mazejevo začela slabo konec lanskega leta na severnoameriški turneji, po dolgi in naporni sezoni pa je zaostala za svojimi izjemnimi dosežki tudi ob koncu zime na prizorišču svetovnega prvenstva prihodnje leto.

Slednje ni prineslo sreče niti Vonnovi, 16. po prvi vožnji. Vonnova je sezono sicer končala s 1980 točkami, največjim izkupičkom v zgodovini ženskega smučanja; leta 2006 je Hrvatica Janica Kostelić končala s 1970 točkami. Od izenačenja skupnega rekorda vseh časov Avstrijca Hermanna Maierja, ki je v sezoni 1999/2000 zbral 2000 točk, pa jo je ločilo le 20 točk, kolikor jih je za 13. mesto v soboto na slalomu osvojila Mazejeva.

"Mislim, da bi lahko osvojila potrebnih 20 točk, vendar nisem imela sreče. Že na startu sem izgubila palico in potem je bilo zlasti v strmini težko držati ravnotežje. Trdo sem delala in sem zelo razočarana, ker sem na tak način ostala brez rekorda. Ostaja pa motivacija za naslednjo sezono, čeprav kar težko verjamem, da bom ponovno osvojila toliko točk," je zmajevala z glavo Vonnova. Tudi Nemka Maria Höfl-Riesch, lanska skupna zmagovalka in letos tretja, je ostala praznih rok, saj je odstopila že na prvi progi.

Olimpijska zmagovalka Rebensburgova je prepričljivo vodila po prvo vožnji, Fenningerjeva je zaostajala 43, Brignonejeva na tretjem mestu pa 88 stotink. Tak je bil tudi vrstni red tudi po drugi vožnji, le da so se razlike med prvo trojico krepko povečale. Rebensburgova je po osmi zmagi v karieri in peti v sezoni v seštevku discipline še povečala prednost pred Vonnovo in osvojila svoj drugi mali globus. Francozinja Tessa Worley, četrta na tekmi, pa je ubranila bronasto medaljo pred Mazejevo, ki jo je prehitela tudi Fenningerjeva.