Klemen Bauer je bil danes ob kar šestih zgrešenih strelih 23. (+2:45,5/6), Peter Dokl pa 54. (+7:52,1/5). Z današnjo zmago je Francoz Fourcade prvič v karieri že osvojil skupni seštevek svetovnega pokala. Najboljši slovenski biatlonec sezone je zaradi zdravstvenih težav nastopil oslabljen, a se na progi kljub temu dobro boril z najboljšimi. Startal je zelo dobro, potem pa začel izgubljati na času. Kljub težavam na progi je na strelišču prikazal dobre nastope in zgrešil samo enkrat, na tretjem postanku.

"Glede na to, da nimam veliko moči in se slabo počutim, je enajsto mesto dosti dobro, od včeraj sem nazadoval samo za eno mesto. To je mogoče moja zadnja tekma v sezoni saj sem precej utrujen. Na teku sem imel ogromno težav, ker sem brez moči, glede na to, da sem zgrešil samo enkrat pa lahko rečem, da je bilo streljanje na visokem nivoju. Žal pa na teku ne morem dati več od sebe," je po tekmi dejal naš svetovni prvak, ki je še dodal, da ni prepričan, če bo jutri nastopil na skupinskem startu.

Glavni trener Uroš Velepec je takole opisal Fakov nastop: "Videlo se je, da je utrujen, toda na strelišču se je 'zlizal', kakor rečemo. Ne vem, od kje je na koncu potegnil toliko moči, da je šel v sprint, zgleda, da je čez progo nekoliko hranil moči." Bauer in Dokl na strelišču nista bila tako natančna. Prvi se je na 12,5 kilometrsko pot prav tako podal zelo dobro, bil na prvem streljanju natančen, a na naslednjih treh postankih skupno zgrešil šestkrat. Klemen je tako dan v Rusiji končal na 23. mestu. Dokl je bil na strelišču za odtenek bolj natančen in vsega skupaj poklopil 15 tarč ter na koncu izboljšal včerajšnjo uvrstitev. Zasedel je 54. mesto.