Kranjec je svoj prvi polet kar nekoliko predčasno končal, saj se je zdelo, da bi ga lahko neslo še precej dlje. "Problem je bil v tem, da je manjkala označevalna črta v snegu pri 240 metrih in ko sije sonce in je difuzna svetloba, enostavno nisem imel točke, na katero bi se lahko orientiral. Zato sem moral začeti spuščati, saj sem se videl že pri 240 in več metrih, spodaj pa ni bilo niti ene točke, da bi lahko pristal. Ne vem, srce mi ni dalo, da bi se 'dol razlepil', zato sem raje začel malo bolj zgodaj spuščati," je o izjemnem prvem poletu dejal Kranjec.

"Saj pri finalnem poletu so to popravili, a sem bil sam malo prezgoden z mize, pa tudi malo slabše razmere za skok sem imel, tako da me ni odpeljalo tako daleč," je svoj današnji nastop še ocenil Leteči Kranjec in dodal: "Vsi fantje smo se trudili, a treba je priznati, da so Avstrijci, Nemci in Norvežani danes oddelali svoje. Boj je bil pošten, tokrat smo bili pač četrti."

Poleg Kranjca je v slovenski ekipi dvakrat 200-metrsko znamko preletel tudi Tepeš (216/201 m). "Danes sem naredil dva takšna poleta, kot ju znam, tako da sem zelo zadovoljen. V bistvu so mi uspeli trije lepi poleti, če štejem še poskusno serijo, tako da sem dosegel še več, kot sem si želel. Za ekipo pa smo tudi dosegli zelo lepo četrto mesto, saj je bil boj pošten in razmere enake za vse. Mislim, da moramo biti s četrtim mestom zelo zadovoljni," je po tekmi povedal Tepeš.

Mladenič upravičil zaupanje trenerja

Izkazal se je tudi Hvala (star rosnih 18 let) in z osebnim rekordom 213 metrov upravičil zaupanje selektorja Janusa. "Daljava me ni presenetila, saj sem se pred finalnim skokom še malo bolj zbral kot za prvo serijo, ker sem vedel, kje delam napake. Skok mi je super uspel, v zraku sem le užival, ko sem videl, da gre čez 200. Res sem zelo vesel," je dejal mladinski svetovni podprvak: "Prvič nastopam za člansko reprezentanco in lahko rečem, da mi je debi kar lepo uspel, čeprav sem na vrhu čutil malo več živčnosti, ker sem le nastopal za ekipo."

Nekoliko poklapano je ciljno areno zapuščal le Šinkovec: "Danes imam kar malo slabo vest; če bi dal malo več, bi mogoče bili bolj konkurenčni. Dejstvo je, da ne more biti vedno Robi tisti vlečni konj, ki nas rešuje, tudi on kdaj naredi napako, tako kot mi. A v ekipni tekmi moramo vsi dati svoj maksimum, meni pa danes to ni uspelo. Pred ostalimi fanti pa lahko dam le kapo dol. Danes smo bili četrti in mislim, da bomo s tem vseeno zadovoljni."

Obeti pred jutrišnjo odločilno tekmo

Kranjec je s petkovo zmago prevzel vodstvo v boju za mali kristalni globus za polete. Pred Japoncem Daikijem Itom ima zdaj 35 točk prednosti, tudi tretji Koch še ni izpadel iz igre. "Za zadnjo tekmo sezone je najpomembneje, da naredim svoje skoke. Za jutri se bom bolje pripravil. Saj ne rečem, da se danes nisem, a vseeno sem šel v današnjo tekmo nekoliko bolj sproščeno, saj moram nekaj energije prihraniti za jutri. Glavno je, da bom blizu Kocha in Ita. Treba se bo zbrati in v tekmo iti z zaupanjem," je napovedal Kranjec.

Vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala Norvežan Anders Bardal je na petkovi predzadnji tekmi sezone praktično že osvojil veliki kristalni globus. Pred najbližjim zasledovalcem Schlierenzauerjem ima pred jutrišnjo zadnjo tekmo namreč okroglih 100 točk prednosti, tako da v konkurenci 31 skakalcev potrebuje le še točko, pa bo postal tretji norveški zmagovalec sezone v zgodovini.