Medtem ko bo večina ljudi jutri zvečer poležavala pred televizijskimi zasloni ali se pripravljala na počitek pred novim delovnim tednom, se bodo aktualni slovenski prvaki znojili v Kielcah. Tamkajšnja dvorana Legionow za dobrih 4000 gledalcev je bila (cena vstopnice deset evrov) razprodana že pred dvema tednoma. Jasno je, da so Poljaki (tekmovanje v ligi prvakov so začeli na kvalifikacijskem turnirju štirih klubov s posebnim povabilom EHF pred domačimi gledalci, na katerem so tudi zmagali) vsaj na jutrišnjem dvoboju v vlogi favorita.

Tega se zaveda tudi kapetan Rapotec, ki med poljske adute šteje predvsem po dva odlična rokometaša na vsakem igralnem položaju in večjo izkušenost. Toda ob tem igralec, ki je kariero začel prav v Cimosu in ki se je v zadnjem času ubadal s poškodbo kolena, dodaja: "Morda bi lahko bila naša prednost v tem, da igramo hitrejši rokomet. A ne glede na razplet osmine finala sta tekmi za nas velik rokometni praznik, kajti po uresničitvi evropskih ciljev bomo lahko uživali v vrhunskem rokometu. Toda to ne pomeni, da se že vnaprej predajamo, kajti potihoma sanjamo o napredovanju v četrtfinale. Za to je najpomembneje, da v Kielcah iztržimo aktiven rezultat."

V skupini C je prvo mesto prepričljivo osvojil Hamburg (19 točk), ki so ga imeli drugouvrščeni Primorci (13) dvakrat "na ražnju", a so se Nemci izvlekli z minimalno zmago v Kopru (24:23) in remijem v Nemčiji (27:27). Prav s tem Cimosov trener Fredi Radojkovič, ki še vedno ne more računati na steber obrambe Vladimirja Osmajića, tudi utemeljuje svoj optimizem: "Poljaki so papirnati favoriti, a to bodo morali potrditi tudi na igrišču. Dvakrat smo zelo pogumno in uspešno igrali proti velikemu favoritu Hamburgu, kar nam vliva dodatno samozavest. Nikakor se ne strinjam s trditvijo, da po uvrstitvi v osmino finala nimamo več česa izgubiti. V športu vedno lahko nekaj izgubiš, ob takšnem razmišljanju pa se v bistvu že napol predaš."

Po poškodbi mišice, ki jo je pred dobrim mesecem staknil na tekmi z madžarskim Veszpremom, je v čedalje boljši formi tudi Uroš Zorman. Kapetan slovenske reprezentance je že dobro leto prebivalec Kielc, o poškodbi, ki je zdaj že preteklost, pa je dejal: "Šlo je za enako poškodbo, kot sem jo že imel v pripravah za letošnjo sezono in zaradi katere nisem mogel igrati tri tedne." Trener Kielc Bogdan Wenta je v pripravah za tekmi s Cimosom prav Zormanovim informacijam in podatkom o poznavanju nasprotnika dal posebno pozornost, član idealne sedmerice letošnjega EP v Srbiji (Kielce so v generalki za Cimos v domači ligi po 21 zaporednih zmagah izgubile v gosteh proti ekipi Zabrze s 26:30, Zorman je dosegel en zadetek) pa pravi: "Po eni strani sem vesel, da bom spet igral v Sloveniji. A takšnega razpleta žrebanja si nisem želel, saj bo nekdo moral izpasti. Upam, da to ne bodo Kielce."