Na prvi četrtfinalni tekmi pokala EHF bodo Velenjčani danes ob 19. uri v Rdeči dvorani gostili nemški klub Rhein Neckar Löwen, Celjani (pokal pokalnih zmagovalcev) pa uro prej v Zlatorogu portugalsko Benfico.

Hrvaški reprezentant Ivan Čupić, ki je nekoč uspešno nosil dres Gorenja, se vrača v Velenje. Ampak ne kot morebitna igralska okrepitev vodilnega moštva v slovenski ligi, ampak kot član trenutno petouvrščenega moštva v nemški ligi. Rhein Neckar Löwen prihaja v Šaleško dolino kot absolutni favorit, 25-letni hrvaški krilni igralec pa kot član zasedbe s kar desetimi tujci iz osmih držav (Poljska, Srbija, Hrvaška, Črna gora, Švedska, Islandija, Norveška in Švica) pred dvobojem z nekdanjimi delodajalci pravi: "Na dve leti, ki sem jih preživel v Velenju, imam le lepe spomine. Gorenje je vrhunsko moštvo, kar je potrdilo tudi z zmago proti španskemu Valladolidu s kar desetimi zadetki razlike. Čaka nas zelo težka naloga, a naš cilj je jasen - osvojitev pokala EHF."

Portugalska Benfica je v lanskem finalu pokala challenge klonila proti Cimosu (27:27 v Lizboni, 27:31 v Kopru), zdaj pa ji bodo skušali življenje zagreniti še pivovarji. Pred obračunom s sedemkratnimi prvaki Portugalske (iz Benfice prihaja osem reprezentantov) celjski trener Vladan Matić opozarja: "Gre za izkušeno ekipo v zrelih rokometnih letih, ki je nevarna z vseh položajev. Da se resno pripravljajo na nas, potrjuje tudi podatek, da so v Celje dopotovali že dva dni pred tekmo."