Stanovanja so večinoma v dobrem stanju, medtem ko vpliv zunanjih dejavnikov na kakovost bivanja ni velik, so še ugotovili. Prav tako je statistično gledano velika večina zadovoljna s svojim življenjem in tudi s svojim splošnim zdravstvenim stanjem. Še dobro, da imamo statistiko, ki posveti v to temo črnogledosti.

0,9-odstotno znižanje obsega BDP je za letos napovedal urad za makroekonomske analize in razvoj in tako dolil novega pesimizma na defetistično navdahnjeno državo. Umar pa se v četrtek ni ustavil le pri znižani napovedi gospodarske rasti: vsi faktorji iz domačega okolja ostajajo negativni, je povedal direktor Umarja Boštjan Vasle. Število brezposelnih se bo letos v povprečju gibalo okoli 119.000, stopnja registrirane brezposelnosti pa se bo z lanskih 11,8 odstotka povzpela na 12,9 odstotka. Skupno število zaposlenih se bo ponovno znižalo.

209 evrov je vredna kosovska dnevnica za Albanijo, smo izvedeli v sredo, ko so agencije objavile vest, da je namestnica kosovskega premierja Edita Tahiri sebi in sodelavkam v uradu predsednika vlade za 8. marec privoščila potovanje v Albanijo, ki je kosovski proračun stalo okoli 50.000 evrov. V Albanijo je potovalo kar 36 žensk, zaposlenih tudi na nižjih položajih v premierjevem uradu, na obisku v Albaniji pa jim ni bilo treba potrošiti niti evra lastnih sredstev, saj so za pot dobile vsaka po dve dnevnici.

574-krat v zadnjih štirih letih je bila za zneske dolga do 100 evrov predlagana izvršba s prodajo nepremičnine kot enega izmed sredstev izvršbe, do dejanske prodaje pa je prišlo le v enem primeru, in še to ob združitvi večjega števila različnih izvršilnih predlogov zaradi izterjave dolga, ki je v skupnem znesku presegal 20.000 evrov, je vladi v četrtek poročalo vrhovno sodišče. Prodaja nepremičnine, kot v primeru Vaskrsić, je torej prej izjema kot pravilo. Iz istega gradiva je tudi razvidno, da 124 evrov ni bil edini dolg družine: po prodaji hiše za 70.000 evrov se je namreč prijavil še en upnik in si od prodajne pogače odrezal 5112 evrov.

617 urban - tistih brezkontaktnih kartic, s katerimi eko zavedni Ljubljančani premagujejo velemestne razdalje s pomočjo mestnega prometa - so v prvih dveh mesecih letošnjega leta odvzeli kontrolorji, ki z upoštevanjem vseh vojaških teorij učinka presenečenja vstopajo na mestne zelence z eno samo mislijo: izslediti slepe potnike. Nekaj krščanskega usmiljenja so vendarle pokazali, saj so v 4730 primerih uporabnike le opozorili, kažejo podatki, ki smo jih objavili v petek.

40 odstokov vseh stroškov dela na Televiziji Slovenija predstavljajo avtorski honorarji, so v torek na hitro izračunali na RTV, potem ko jih je vlada prejšnji teden povsem presekala s prepovedjo sklepanja avtorskih in svetovalnih pogodb v javnem sektorju. Vzrok za tako visok delež honorarnih sodelavcev na televiziji tiči v specifiki medija, ki zahteva občasno sodelovanje velikega števila različnih zunanjih sodelavcev, kot so plesalci, scenografi, kostumografi, pevci in igralci, ki nastopajo v različnih oddajah, pa tudi voditelji.