Sobota, 17. marca

Tradicionalna ekološka akcija Drava 2012, ki jo pod geslom Ni nam vseeno pripravlja Potapljaško društvo Maribor.

V okviru projekta Očistimo Slovenijo 2012 bo na mejnem prehodu Petrina-Brod na Kupi potekala skupna čistilna akcija Slovenije in Hrvaške.

Na minulih volitvah neizvoljena Stranka za trajnostni razvoj Slovenije bo imela v Grosupljem konvencijo, na kateri bodo med drugim razpravljali o spremembi statuta ter izvolili svet stranke, predsednika in podpredsednike stranke ter izvršilni odbor.

V Šentilju bo festival Slovenske demokratske mladine, ki se ga bodo med drugim udeležili predsednik SDM Andrej Čuš, podpredsednica SDS in poslanka v DZ Sonja Ramšak ter poslanki v evropskem parlamentu Romana Jordan Cizelj in Zofija Mazej Kukovič.

Podžupan mestne občine Ljubljana, ki čaka na vrnitev svojega šefa ZJ, bo sprejel nominirance za viktorje 2011, ti pa se bodo nato podali v Cankarjev dom, kjer bodo slovesno razdelili kipce.

V Planici bodo fantje visoko in daleč leteli.

V ljubljanski Drami bo premiera predstave Padec Evrope avtorja in režiserja Matjaža Zupančiča.

Nedelja, 18. marca

Sklepni dan finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki se ga bo udeležil tudi predsednik republike Danilo Türk.

V Ankaranu bodo odprli Festival Malvazije - žlahtni okus Mediterana, ki ga pripravljata Mestna občina Koper in Društvo vinogradnikov Slovenske Istre.

Smučarji alpinci bodo v Schladmingu zaključili sezono, njihovi kolegi biatlonci bodo še zadnje naboje izstrelili v Sibiriji.

Ponedeljek, 19. marca

Začenja se kolesarska dirka po Kataloniji.

Torek, 20. marca

Varnostni svet ZN bo razpravljal o položaju v Afganistanu.

Sreda, 21. marca

Parlamentarna komisija za nadzor nad javnimi financami, ki jo vodi poslanka PS Alenka Bratušek, bo na podlagi revizijskega poročila pod lupo vzela poslovanje sklada za razgradnjo krške jedrske elektrarne.

Na zahtevo poslancev SD se bosta na prvi pomladni dan sestala odbor za gospodarstvo in komisija za nadzor javnih financ. Na dnevnem redu bo obravnava nekreditiranja gospodarstva, kot so zapisali v zahtevi za nujno sejo. Poslanci SD opozarjajo vlado, da ni storila še nič za odpravo kreditnega krča, medtem pa se razmere še poslabšujejo, ker banke še bolj zaostrujejo posojilne pogoje. Zanima jih tudi, kaj je s predvolilnimi obljubami SDS, da bodo ta problem rešili z ustanovitvijo "slabe" banke.

Na Stožicah bo večni derbi med Olimpijo in Mariborom.

Petek, 23. marca

Še zadnji dan pred volilnim molkom, ki je zaukazan zaradi županskih volitev in referenduma o družinskem zakoniku.