Zmagovito avstrijsko moštvo so sestavljali Eva-Maria Brem, Michaela Kirchgasser, Marcel Mathis in Philipp Schörghofer, v srebrni švicarski ekipi pa so bili Lara Gut, Wendy Holdener, Markus Vogel in Silvan Zurbriggen. Najšibkejši člen v zlatem avstrijskem moštvu je bil Mathis, ki je v paralelnem dvoboju zaostal za Voglom.

Slovenci v ekipni preizkušnji niso nastopili. V ekipni tekmi, na sporedu sta še posamična slaloma in veleslaloma, niso tekmovali nekatera največja imena tega športa v tej sezoni. Tako ni nastopila zmagovalka skupnega seštevka Američanka Lidnsey Vonn, prav tako ni za Avstrijo tekmoval Marcel Hirscher, ki se mu v nedeljo nasmiha veliki kristalni globus.

Branilec lanske zmage Hrvat Ivica Kostelić se je odločil, da bo v Schladmingu nastopil le še na nedeljskem slalomu, kar pomeni, da bo sobotni moški veleslalom izpustil. Kostelić, ki se je na superkombinaciji za svetovni pokal v Sočiju tako hudo poškodoval, da je potreboval operacijo kolena, po vrnitvi v beli cirkus konec minulega tedna v Kranjski Gori na snegu še ni dobil pravih občutkov. Po superveleslalomu je izgubil še tistih nekaj malega teoretičnih možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa. Za vodilnim Hirscherjem si je namreč dve tekmi pred koncem nabral že 266 točk zaostanka. Kostelič bo skušal sezono skleniti z novo vrhunsko vožnjo v slalomu, v katerem se mu nasmiha mali kristalni globus, čeprav mu drugouvrščeni Hirscher in tretje uvrščeni Šved Andre Myhrer dihata za ovratnik. Hirscher zaostaja za 50, Myhrer pa za 66 točk.