Bauer je bil danes celo bližje visoki uvrstitvi od Faka, a je moral dvakrat v kazenski krog, Fak pa očitno še ni povsem okreval po težavah s sinusi, saj je tekaško precej zaostal za najboljšimi in dobro uvrstitev rešil na strelišču. Oba imata po majhnem zaostanku tudi lepo priložnost za novo vrhunsko uvrstitev na sobotnem zasledovanju.

"Po naporni tekmi se vidi, da moje zdravstveno stanje še zdaleč ni povsem sanirano. Kot kaže, je vmes preteklo premalo časa za popolno okrevanje, zato sem kljub izgubi nekaj mest v zadnjem krogu, zelo zadovoljen tudi z desetim mestom. Moči so mi resda pošle, rešila pa me je perfektna izvedba na strelišču, čeprav sem na progi dal od sebe, kolikor sem le mogel," je opisal svoj nastop Fak.

Ostali slovenski tekmovalci se niso uvrstili niti v prvo polovico uvrščenih. Zasledovanje si je z 58. mestom priboril Peter Dokl, Vasja Rupnik je bil 66., mladi Simon Kočevar pa 69.

Svetovni prvak Fourcade je z današnjo zmago osvojil prvo mesto tudi v posebnem sprinterskem seštevku svetovnega pokala. Povečal pa je tudi vodstvo v skupnem seštevku, saj je njegov "edini resen tekmec" za skupno zmago Šved Emil Hegle Svendsen tokrat osvojil peto mesto.