Lindsey Vonn je znova dokazala, da je iz drugega planeta. Po zadnjem vmesnem času je imela sekundo in 22 stotink prednosti pred zmagovalko Viktorio Rebensburg, nato pa dokazala, da so tudi na drugem planetu zmotljivi. Američanka je naredila ogromno napako, se skoraj ustavila, a še vedno dosegla šesto mesto. Prepričljivo je postala najboljša superveleslalomistka na svetu, do mejnika 2000 točk pa ji manjka le še 52 točk. Po videnem v tej veleslalomski sezoni jih bo bržčas dosegla na jutrišnjem veleslalomu.

Švedinja Anja Paerson ni bila daleč od velike želje, da se na zadnji tekmi v aktivni karieri povzpne na zmagovalne stopničke, kot je to pred leti v Areju storila njena rojakinja Ylva Nowen. Švedinja je zasedla osmo mesto, v ciljni areni pa je bila s strani sotekmovalk deležna šampanjskega tuša in aplavza gledalcev, kakšnega si je zmagovalka 42 tekem svetovnega pokala zaslužila. Velika zmagovalka boja za drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je bila Tina Maze, ki je bila sedma, medtem ko je Maria Höfl Riesch na 16. mestu ostala brez točk svetovnega pokala.

"Vedno nezadovoljni" Andrea Massi je bil znova navdušen. V prvem poskusu sicer ni dajal izjav, saj ga je očitno nekaj v ciljni strmini močno razjezilo, tako da je ubral najboljšo pot, šel mimo novinarjev in se 30 metrov stran na soncu nadihal svežega spomladanskega zraka. Nekaj minut kasneje, ko se je osredotočil le na vožnjo in uvrstitev Tine Maze, ni pa razmišljal o nesporazumih s Smučarsko zvezo Slovenije, se je svoji partnerici poklonil: "Poznate me in veste, da sem precej kritičen. Toda priznati moram, da je bila Tina tako na smuku kot superveleslalomu zelo dobra. Obakrat je v danih pogojih dobro napadla in dosegla odlično uvrstitev. Tina se je s progo spoprijela tako, kot smo ji rekli. In s takšnim pristopom nimam nobenih pripomb."

"Superveleslalom je zelo specifična disciplina. Za končno uvrstitev šteje ena vožnja, treningov na progi nimaš tako kot na smukih. Vse skupaj se ne ujema najbolj s Tininim karakterjem. Na tem področju se je Tina spremenila in si zasluži pohvale. Veliko dela sem vložil v ta napredek in Tina je z uvrstitvami in pristopom dosegla, da je trud poplačan," se je veselil Massi ter se ozrl na prihajajoči se sobotni in nedeljski tekmi svetovnega pokala: "Na obeh preizkušnjah bo Tina napadla, kot najbolje zna. Po viharju, ki ga je doživela v Kranjski Gori, je Tina razbremenjena. Stvari, ki so se dogajale, so ji vzele veliko moči. Je občutljiva punca, ki jo takšne stvari potrejo. Veliko zaslug pri tem, da Tina znova napada in je prava, ima fizioterapevtka Nežka (Poljanšek - op. p.). Nasploh sem zelo zadovoljen z ekipo - tako z Liviom Magonijem, ki je zvest sodelavec in strokovnjak z izkušnjami, kot s fizioterapevtko. Z Magonijem se odlično dopolnjujeva, saj imava vsak svoje odlike." Na vprašanje, ali je naporno čakati na prvo zmago svetovnega pokala v tej sezoni, je Italijan odgovoril: "Zmago imamo že dolgo v grlu. Upam, da bo šla ven še v Schladmingu."

Marion Rolland je edina alpska smučarka, ki se je na obeh tekmah finala svetovnega pokala uvrstila na zmagovalni oder. Francozinja je obakrat izkoristila nizko startno številko. Včeraj se je v spomladanskih razmerah odlično znašla tudi Američanka Julia Mancuso.