S sedmim mestom se je v izjemno težkih spomladanskih razmerah povzpela do četrtega mesta v skupnem seštevku, hkrati pa naredila bržčas odločilen korak na poti do skupnega drugega mesta.

Na smuku ste izkoristili nižjo startno številko, včeraj ste imeli na progi precej težje razmere. Kako ste doživeli tekmo?

Tekma je bila povsem drugačna kot smukaška. Borila sem se po najboljših močeh, vožnja pa mi je uspela dobro. Zaradi linije, ki se je naredila od tekmovalk pred menoj, je bila proga zelo zahtevna. Bolje mi je uspel spodnji del, a tudi zgornji ni bil slab. Lahko rečem, da sem zadovoljna.

V skupnem superveleslalomskem seštevku ste četrti, kar kaže na velik napredek v tej disciplini...

Največji napredek sem naredila prav v superveleslalomu, kar je bil cilj v letošnji sezoni. Konstantno sem se uvrščala na visoka mesta. Z izjemo Garmisch-Partenkircha (v Nemčiji je odstopila, op. p.) so mi drugi nastopi uspeli dobro ali odlično. Zato sem bila med sezono samozavestna, ko potegnem črto čez superveleslalome, pa lahko rečem, da sem ponosna.

Do konca svetovnega pokala sta še dve tekmi. Kakšen je "bojni" načrt?

Danes se bom spočila in skušala nabrati čim več moči za sklepni dejanji sezone. Sezona je dolga in naporna, zato mi bo počitek prišel prav. Za dober napad bom predvsem na slalomu potrebovala veliko moči. Mislim pa, da imam v sebi še dovolj energije.

Ste se kaj obremenjevali z razliko do Marie Höfl Riesch v boju za skupno drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala?

Vsekakor se zavedam, da je vložek na finalu velik. Zato skušam biti čim bolj motivirana ter napasti na vsaki tekmi. Kaj to prinese, na koncu pokaže uvrstitev. Koliko imam prednosti, pa mi venomer servirate vi, saj ste boljši matematiki od mene.