Skopo obvestilo so včeraj objavili na spletni strani šole. Kaj več pa o seji in dogodkih, ki so pripeljali k odstopu, včeraj od pristojnih ni bilo mogoče izvedeti. Zdaj že bivša ravnateljica je še vedno na bolniški, njena pomočnica Damjana Vidmar pa je pojasnila, da je za izjave pristojna vršilka dolžnosti ravnateljice Simona Burkeljca. Ta pa je po usklajevanju s predsednico sveta šole Marjano Erjavec povedala le, da naj bi ravnateljica Brigita Nojič odstopila zaradi zdravstvenih razlogov. Dodala je, da na druga vprašanja, vključno s podatkom o tem, za koliko je padel učni uspeh, ne more odgovoriti, in pojasnila, da je bila doslej le učiteljica glasbe. Da naj bi odstopu botrovalo le šibko zdravstveno stanje, je pritrdil tudi predsednik sveta staršev Anton Meden.

V luči usklajenega molka ne preseneča, da so se ravnateljici za njeno delo na spletni strani še javno zahvalili. Da pa njeno delo naj ne bi bilo le polno presežnikov, je bil pripravljen povedati le svetnik in predstavnik sveta šole z občine Grega Bajde, ki je potrdil vse bolj glasne govorice, da je na šoli marsikaj narobe, da je šolarjem drastično padel učni uspeh in da so nevzdržno skrhani tudi odnosi med učitelji. Našteto je začinilo še opozorilo inšpektorjev šolskega ministrstva o sumih finančnih nepravilnosti in da naj bi z računa vrtca Medo domnevno izginilo 8000 evrov.

"Ponujen odstop sem podprl zaradi ravnateljičinega zdravstvenega stanja, zaradi sumov netransparentnega finančnega poslovanja in manjkajoče dokumentacije, zaradi skrhanih odnosov in ker je znanje učencev že podpovprečno in še naprej pada," je bil jasen Bajde.

Župan Matej Kotnik je zaradi drastičnega poslabšanja šolskega uspeha in skrhanih odnosov na šoli zaskrbljen. Seznanjen je tudi z domnevnimi finančnimi nepravilnostmi, a se v pristojnosti šole ne želi vmešavati. Upa pa, da bodo na šoli kmalu izbrali ravnatelja, ki bo znal narediti red in znova dvigniti ugled in uspeh šole. Predsednica sindikata Nina Zelenjak anonimnih očitkov o izposojanju denarja, zagovarjanju in tožarjenju učiteljev ni želela komentirati. Na ministrstvu za šolstvo in šport bodo informacije o domnevnih finančnih nepravilnostih na šoli komentirali jutri.