Hirscher je imel še nekaj smole s stotinkami, saj je za zmagovalcem Italijanom Christophom Innerhoferjem (slavil je prvič v sezoni) zaostal za šest, za drugouvrščenim Francozom Alexisom Pinturaultom pa za štiri stotinke stotinke.

"Zelo sem razočaran. Reši me lahko le čudež. Napadel sem na vso moč, a žal naredil napako. Tretje mesto Hirscherja me ni presenetilo, saj je bil superveleslalom precej tehničen, tako da je lahko pokazal svoje mojstrstvo," je razplet komentiral razočarani Beat Feuz. "Nič še ni odločeno. Kot veste, se v tehničnih disciplinah hitro primerijo napake. Moram ostati zbran do konca in si z dvema vrhunskima uvrstitvama zagotoviti skupno zmago," je bil nad razpletom navdušen Marcel Hirscher.

Čeprav ni dobil nobene nove točke svetovnega pokala (bil je 16.), je mali kristalni globus osvojil zmagovalec planajskega smuka Aksel Lund Svindal. Na roko mu je šel odstop Feuza in le deveto mesto Didierja Cucha. "Seveda nisem zadovoljen z včerajšnjim nastopom. Toda finale svetovnega pokala ni tekma, ki bi odražala trenutno pripravljenost. Treba se je ozreti nazaj. In če to storim, sem lahko ponosen na svoje superveleslalomske dosežke v sezoni," je bil zadovoljen Axel Lund Svindal in potrdil znano dejstvo, da bo mlada trojica Hirscher-Pinturault-Feuz krojila vrh svetovnega pokala tudi v naslednjih sezonah.