Konec februarja je žreb v danskem Horsholmu za tekmeca v osmini finala najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja namenil moštvo iz Kielc. Možna tekmeca sta bila iz tretjega bobna še švedski Sävehof in španski Ademar iz Leona. Kielce imajo v svojih vrstah številne poljske reprezentante, pa tudi nekaj kakovostnih tujcev, med njimi je tudi slovenski rokometaš Uroš Zorman. V prvem delu tekmovanja so Poljaki v najtežji skupini osvojili tretje mesto in izločili tudi Čehovske medvede.

V zadnjih dneh so koprski rokometaši morali pozabili na poraz v finalu pokalnega tekmovanja s Celjani, za ogrevanje pred potjo na Poljsko pa so v prvem krogu drugega dela državnega prvenstva premagali Krško. Danes in v petek bodo še trenirali doma, nato pa se bodo odpravili v Kielce, kjer si želijo doseči čim bolj aktiven izid pred povratno tekmo v Bonifiki.

Pri slovenskih prvakih so prepričani, da je 2. mesto v predtekmovanju s 13 točkami ter uvrstitev v osmino finala lige prvakov v sistemu s šestimi ekipami v skupinskem delu največji dosežek klubskega rokometa v Sloveniji zadnjih let. Cimos je z drugim mestom izpolnili osnovni tekmovalni cilj v evropskih tekmovanjih, toda v taboru lanskih zmagovalcev pokala Challenge poudarjajo, da si želijo še več.

"Kielce so na papirju nedvomno velik favorit, a to je vselej treba dokazati na igrišču. Mi smo letos dvakrat zelo hrabro igrali proti velikemu favoritu naše skupine Hamburgu in to nam vliva dodatno samozavest pred tekmama s Kielcami. Nedvomno sta tekmi velik izziv za vse v klubu, pa tudi pravi rokometni praznik za vse ljubitelje rokometa v Kopru, v regiji in tudi v Sloveniji. Ta hip v ligi prvakov igramo tudi za boljši položaj Slovenije v evropskem rokometu," pred novim evropskim izzivom meni koprski strateg Fredi Radojkovič.

Prav naloga Radojkoviča in strokovnega štaba bo, kako zaustaviti močne krožne napadalce in zunanje strelce poljskega podprvaka. Naredili bodo vse, da bi se uvrstili med osem najboljših ekip v Evropi. Močan adut naj bi bila pri tem tudi povratna tekma doma ter podpora navijačev. Zato so si v klubu zastavili tudi nov mejnik v številu gledalcev na svojih evropskih tekmah: če jih bo naslednjo soboto (24. marca) v dvorani na Bonifiki več kot 3000, bodo presegli lansko rekordno število s finala pokala Challenge proti Benfici.