Mesto pred Mazejevo je bila Američanka Lindsey Vonn, skupna zmagovalka pokala, ki je četrtič zapored zasedla tudi prvo mesto v superveleslalomskem seštevku. Tina Maze je končala na četrtem mestu. Sedemindvajsetletna Vonnova si je pred tem poleg velikega globusa zagotovila tudi mala globusa za smukaško in superkombinacijsko zmago.

"Danes sem imela malo slabšo številko, kot v sredo. Solidno sem opravila svojo vožnjo in sem zadovoljna. Mogoče bi bila lahko boljša v zgornjem delu, toda tekmovalke so naredile že linijo, ki jo je bilo težko presekati in voziti po svoji poti. Največji napredek sem v tej sezoni naredila v superveleslalomu, kar je bil tudi cilj. Razen tekme v Garmisch-Partenkirchnu mi je to tudi uspelo. Na to sem ponosna. Celotna sezona je bila dolga in težka in počitek pred napadom v slalomu bo zato zelo dobrodošel," je povedala Mazejeva.

Vonnova je bila tudi tokrat dobro na poti k novi zmagi, saj je imela pri zadnjem merjenju vmesnega časa 1,22 sekunde prednosti, nato pa je napravila veliko napako, ko je skoraj padla v zavoju in v kratkem odseku izgubila tako veliko časa, da je na koncu na šestem mestu zaostala 0,57 sekunde. Kljub temu ima dve tekmi pred koncem sezone že 1948 točk in jo le še 52 točk zaostaja za rekordom Avstrijca Hermanna Maierja, ki je v sezoni 1999/2000 zbral 2000 točk.

Tina Maze je na drugem mestu skupnega seštevka pokala povečala prednost pred tretjeuvrščeno Nemko Mario Höfl-Riesch na 187 točk. V supeveleslomskem seštevku je bila za Lindsey Vonn (453) druga Mancusova (381), tretja pa Avstrijka Anna Fenninger (369). Mazejeva je z 257 točkami za bronom zaostala za več kot 100 točk.

"Danes ni bilo nobenih možnosti za kaj več in je Mazejeva dosegla zelo dober izid. Posebej uspešna je bila v spodnjem delu, kjer je bilo potrebno smučati z glavo. Napredovala je v tej disciplini, se spremenila in zelo napredovala tudi psihično. Sedaj je razbremenjena, tudi fizično je zelo dobro pripravljena. Pohvaliti moram tudi fizioterapevtko Nežko Poljanšek pa tudi trenerja Livia Magonija, ki je zapolnil vrzel, moje pomanjkljivosti v smučarskem znanju. Sedaj imamo en dan premora pred tehničnimi disciplinami. Že dolgo imamo zmago v grlu in upam, da jo bomo vendarle dočakali," si je zaželel Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

V petek bo v Schladmingu ekipna tekma, v soboto ženski slalom, v nedeljo pa se bo sezona zaključila z veleslalomom.