S tem, ko ni želel podaljšati sodelovanja, je trener Blaugrane navijače, igralce kot tudi vodstvo kluba dolgo držal na trnih, a po pisanju Sporta naj bi sedaj končno padla odločitev. Guardiola bo v Barceloni ostal vsaj še eno leto. Da ne gre le za namigovanja in prazne govorice, potrjuje tudi prihod Guardiolinega predstavnika Josepa Marie Orobitga na Nou Camp, kjer naj bi dorekli še zadnje podrobnosti glede novega dogovora.

Kot so še zapisali pri Sportu, pa do vnovičnega podpisa pogodbe skoraj ne bi prišlo. Športni direktor Andoni Zubizzareta je namreč Guardiolo še pred dvema mesecema osebno prepričeval, naj ostane v klubu, a ga je odgovor, ki ga je dobil od stratega pošteno zaskrbel. "Nič ne vem o podaljšanju, potrebujem več časa,“ naj bi bile besede 41-letnika, ki so Zubizzareto pošteno zbegale.

Razlog za neodločnost Španca naj bi tičal v hudi fizični in psihični izčrpanosti. Nanj je močno vplivala bolezen njegovega pomočnika Tita Vilanove, kot tudi kritike zaradi nekoliko slabših predstav njegovih varovancev. A na veliko veselje vseh pri Barceloni, se je Guardiola naposled menda le premislil.