Koliko so bili Poljaki dejansko boljši, pričata dva podatka. Na servisu so namreč zabili devet asov, ACH Volley niti enega. Razlika je bila precejšna tudi v blokih, saj jih je Resovia dosegla petnajst, ACH zgolj štiri. "Dejansko ne vem, kaj se je z nami dogajalo. V drugem nizu smo namreč doživeli popoln razpad sistema. Uničil nas je odličen servis njihovega korektorja Grozerja, ki nas je dobesedno 'postreljal'. Dejansko smo bili šokirani in smo izgubili popolno zaupanje vase. Nismo več verjeli, da lahko sploh igramo z njimi," je bil znova brez dlake na jeziku podajalec ACH Volleyja Dejan Vinčić, saj nikoli ne išče izgovorov.

Edini, ki je bil pri ACH na dostojni ravni, je Klemen Čebulj. V odsotnosti Alena Pajenka se ni ustrašil izziva in je dobro izkoristil priložnost na korektorskem položaju, čeprav je letos precej vadbe posvetil tudi sprejemu. "Ne razumem, kaj se je zgodilo. Nasprotnik je pritiskal na nas iz vseh strani. Po dokaj dobro odigranem prvem nizu in pri rezultatu 6:2 za Resovio nam je koncentracija popolnoma padla in nismo se več pobrali," je dejal Čebulj in dodal: "Na igrišču sem se sicer počutil dobro glede na dejstvo, da je to bila ena mojih prvih velikih tekem z vso odgovornostjo, ki jo imam."

Trener ACH Igor Kolaković je poljski nalet poskušal prekiniti z različnimi prijemi. Priložnost za igro je ponudil vsem z izjemo rekonvalescenta Matevža Kamnika, pomagali pa niso niti protesti pri sodnikih, za kar si je prislužil rumeni karton.