Zadnji nastop se mu ni posrečil. Gledalce je v delirij spravil domačin Klaus K., kot Krölla kličejo Avstrijci, saj je v skupnem seštevku za sedem točk ugnal Švicarja Beata Feuza, ki si je z osvojenimi 80 točkami na stežaj odprl vrata na poti do velikega kristalnega globusa. Pravi obraz je pokazal tudi Aksel Lund Svindal, ki se je z zmago zavihtel na tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Nadaljevanje finala v pomladanskih razmerah, ko je ob 11. uri že tako pripekalo, da je bilo v bundah prevroče (smučarke so hodile mimo mešane cone precej razgaljene, predvsem Američanka Julia Mancuso, ki rada pokaže "božji dar"), je bilo s slovenskega stališča še bolj razburljivo. Tina Maze je s startno številko 8 dobila boj stotink z Italijanko Johanno Schnarf. Glede na to, da je moško preizkušnjo dobila številka 8, smo se spraševali, ali je bil včeraj pod Planajem dan osmic. Ob spremljanju nastopa Tine Maze je bil najbolj nervozen Andrea Massi, saj režiser prvih 40 sekund nastopa ni kazal Črnjanke v prenosu. Ko je najboljša slovenska športnica pridrvela v cilj z najhitrejšim časom, je bil zadržan.

"Nastop Johanne sem si ogledal zelo dobro. Vem, da je smučala zelo dobro. S tega stališča sem zadovoljen, da je Tina prevzela vodstvo. Veseli me, da je v spodnjem delu napadla, čeprav je naredila eno večjo napako," je komentiral Andrea Massi in odšel na drugo stran ciljne arene čestitat svoji boljši polovici.

Minevale so minute, bilo je vse topleje in postalo je jasno, da bo čas Slovenke vse težje dosegljiv. Presenetila je Francozinja Marion Rolland, ki je v enakomernem boju z Mazejevo izkoristila napako tekmice v spodnjem delu in prevzela vodstvo. Boj stotink s Tino Weirather je dobila slovenska Tina za dve stotinki, Maria Höfl Riesch je zasedla šele 13. mesto ter izgubila boj za 2. in 3. mesto v smukaški razvrstitvi sezone. Stvari je na svoje mesto z dvanajsto zmago v sezoni postavila neverjetna Američanka Lindsey Vonn.

"Izkoristila sem dobro startno številko, medtem ko je bila sama vožnja nekaj srednjega, kar se tiče mojega znanja. Ker se je proga uničevala, je nastop zadoščal za 'podium'. Zelo sem zadovoljna, da sem med najboljšo trojico tudi na smuku," je pred podelitvijo priznanj najboljšim trem priznala Tina Maze, ki je, preden je začela odgovarjati na novinarska vprašanja, sama vprašala prisotno četo slovenskih poročevalcev, ali je kdo izmed nas izgubil tampon, ki je osamljen in zapakiran ležal v snegu. Slovenske poročevalke med nami ni bilo, je bilo pa ozračje zelo sproščeno, preden je Črnjanka nadaljevala: "Vsakokrat, ko sem v igri za vrhunsko uvrstitev, je težko v ciljni areni spremljati tekmice. To je najtežji del tekme. Zelo vesela sem bila, ko je za malo zaostala Tina Weirather. Tedaj sem vedela, da bi znal moj nastop zadostovati za zmagovalne stopničke."

Patrick Lang, ki je v svetu alpskega smučanja poznan po tem, da vsako leto z manjšo zamudo pripravi zbirko vseh rezultatov minule sezone, je tudi v Schladmingu v prekrasnih novih prostorih pod ciljno strmino vodil tiskovno konferenco. Slovensko junakinjo je provociral, koliko ji sploh pomeni nova uvrstitev na zmagovalni oder, če pa še nima zmage v sezoni. "Verjemite mi, da si tudi sama želim zmage. Bila sem nekajkrat povsem blizu, a se mi ni izšlo. A vseeno mi prva uvrstitev med najboljše tri v smuku daje veliko zadovoljstva. Uvrstitve med najboljšo trojico na tekmah svetovnega pokala so vrhunski dosežki, ki se jih zelo veselim. Morda bi kdaj zmagala, če bi rekla Lindsey Vonn, naj smuča počasneje. A tako v športu ne gre in veselim se vsakega boja tako z njo kot drugimi tekmicami. Trenutno me najbolj zanimajo boji na današnjem superveleslalomu," je novinarjem z vsega sveta odgovarjala Tina Maze in pojasnila, da se ji proga na Planaju v spomladanskih razmerah ni zdi težka.

Zaveda pa se, da bo prihodnje leto svetovno prvenstvo v zimskih razmerah, ko bodo hitrosti precej večje. Tedaj bo položaj povsem drugačen. Andrea Massi je tedaj sedel poleg nas in je pripomnil: "Ko bi le bilo prihodnje leto ledeno in zelo trdo. Tina bi v takšnih razmerah lahko dobila smuk za svetovno prvenstvo."