Chelsea : Napoli 4:1* (1:0); 1:3**

Drogba 29., Terry 47., Lampard 75.(11m), Ivanović 105.; Inler 55.

*Zmaga po podaljšku

Začetni postavi:

Chelsea: Čech, Ivanović, Luiz, Terry (Bosingwa/98.), Cole, Lampard, Ramires, Sturridge (Torres/63.), Mata (Malouda/95.), Essien, Drogba.

Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Aronica (Vargas/110.), Maggio (Dossena/37.), Gargano, Inler, Zuniga, Hamšik (Pandev/106.), Cavani, Lavezzi.

Na drugi tekmi v Londonu so Londončani lovili zaostanek z 1:3 proti Napoliju. To jim je v 75. minuti celo uspelo doseči, potem ko je Frank Lampard zadel z bele točke, toda po golu Gökhana Inlerja so potrebovali še en gol. Tega pa so dosegli šele ob koncu prvega dela podaljška, kar je močno razveselilo Stamford Bridge ob uvrstitvi med najboljšo evropsko osmerico Chelseaja.

V prvem polčasu je stvari na Chelseajevo stran - kljub nekaj lepim priložnostim gostov - hitro nagnil Didier Drogba, ki je v 28. minuti zadel z glavo po podaji Ramiresa. Še več veselja je svojim navijačem v 47. minuti prinesel John Terry, ki je prav tako z glavo Chelseajevo vodstvo povišal že na 2:0.

A Inler je vsaj za nekaj trenutkov Napoli spet poslal v četrtfinale, ko je v 55. minuti s silovitim strelom zadel z roba kazenskega prostora. Lampard pa je njegov trud izničil 20 minut zatem, ko je zadel za 3:1, kar je pomenilo podaljške. V njih so bili uspešnejši Angleži, saj so v 105. minuti prek Branislava Ivanovića, ki je streljal s približno 11 metrov, zabili za četrtfinale.


Real Madrid : CSKA Moskva 4:1 (1:0); 1.1**

Higuain 26., Ronaldo 55., 90., Benzema 70., Tošić 77.

Začetni postavi:

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, Kaka (Granero/76.), Özil (Diarra/88.), Ronaldo, Higuain (Benzema/69.).

CSKA Moskva: Čepčugov, V. Berezucki, Ignašvič, A. Berezucki, Ščenikov, Wernbloom, Aldonin (Mamonin/46.), Tosić (Necid/81.), Džagojev, Doumbia, Musa (Oliseh/60.).

Čeprav so Madridčani v Moskvi igrali le 1:1, je bilo bolj ali manj vsakomur, ki spremlja nogomet, jasno, da Rusom na stadionu Santiago Bernabeu ne bo zadostoval le en zadetek. To se je tudi uresničilo. Čeprav so Rusi v španski prestolnici prek Zorana Tošića zabili v 77. minuti, pa so na drugi strani "galaktiki" v njihovo mrežo poslali štiri žoge.

Že v 26. minuti je njihovo mrežo načel Gonzalo Higuain, ki je iz bližine zadel po podaji Kakaja. Vodstvo Reala je v 55. minuti podvojil njihov najboljši strelec Cristiano Ronaldo, ki je zadel po slabem posredovanju Sergeja Čepčugova. Ko je rezervist Karim Benzema v 70. minuti zabil za 3:0, je bil nov član najbolje osmerice v Evropi znan, čeprav je Tošić pozneje zabil za 3:1. Ronaldo je v sodniškem dodatku le še potrdil napredovanje Reala.

Že pred tem je Benfica s skupnim izidom 4:3 izločila Zenit St. Peterburg, Milan je prav tako skupno slavil 4:3 proti Arsenalu, Barcelona je kar z 10:2 odpravila Bayer Leverkusen, Apoel pa je po enajstmetrovkah izločil Lyon. V sredo pa je Bayern skupno s 7:1 izločil Basel, Marseille pa je izločil milanski Inter zaradi gola, doseženega v gosteh.

**Izid s prve tekme