Slovenski prvaki so bili na Poljskem povsem razglašeni. Prvi niz je bil sicer še izenačen, a bolj po zaslugi napak domačih kot po dobri igri Ljubljančanov. V drugem pa je prišlo do popolnega "potopa" gostujoče barke". Slab sprejem, razigrana Črnogorec Marko Bojić in Nemec Georg Grozer sta s svojimi servisi povsem demoralizirala gostujočo vrsto, pri kateri je točke nabiral le korektor Klemen Čebulj. V tretjem nizu so gostje sicer začasno prišli k sebi, toda domači so bili dovolj razigrani, da tekmecem niso dali kakšnega upanja za presenečenje.

Glede na videno, ACH Volley nima veliko možnosti, da se uvrsti v finale, čeprav bi mu za to v Ljubljani zadostovala že zmaga s 3:2 in uspeh v zlatem nizu. Za presenečenje bi morali odigrati mnogo boljšo tekmo kot na Poljskem, poleg tega pa bi morali imeti slab dan tudi Poljaki. Ti so bili na prvi tekmi boljši v vseh elementih odbojkarske igre.

Prvi niz sicer ni kazal na takšno premoč poljske ekipe. Ljubljančani sicer niso imeli najboljšega sprejema, prav tako ne realizacije v napadu in bloka. V prvem nizu so domači dosegli sedem blok točk, gostje le dve, a kljub temu je zaradi neizsiljenih napak niz odločala končnica. V njej so se Slovenci držali do izida 26:26, pred tem so ubranili tri zaključne žoge, nato je Klemen Čebulj s servisom poslal žogo izven igrišča, Flajs pa je storil napako v napadu, tako da so se vodstva z 1:0 veselili domači.

Pravi "potop" slovenske ekipe pa se je začel na začetku drugega niza. Najprej je s servisi domačo ekipo v vodstvo s 4:0 popeljal Bojić, njegovo delo je nadaljeval Grozer in na semaforju je bilo ekspresno 15:2. Trenerju ACH Volleyja niso pomagale niti menjave, niti odmori, prišlo je do popolnega razpada sistema, pri tem pa je bil edini, ki je še kolikor toliko deloval korektor Čebulj. Igre v slovenski obrambi v tem delu praktično ni bilo, povsem so odpovedali tako sprejemalci kot blokerji.

Začetek tretjega niza je dal nekaj upanja, saj so bili gosti enakovredni do izida 10:8, a nato se je začel ponavljati drugi niz. Slabi sprejemi, neučinkovitost v napadu in rezultat je bil 17:10. Takrat je bilo že jasno, da varovancem Igorja Kolakovića rešitve ni.