Sedemindvajsetletna Vonnova si je že pred časom zagotovila veliki in petič zapored mali smukaški kristalni globus. Na prizorišču svetovnega prvenstva prihodnje leto je zabeležila 53. zmago v pokalu v karieri, 12. v sezoni. Mazejeva je prvič v tej zimi stopila na zmagovalno stopničko v smuku in s tem zaokrožila sezono, v kateri se je v vseh disciplinah vsaj na eni tekmi uvrstila med prvo trojico. Z desetimi zmagovalnimi stopničkami v zimi je na drugem mestu svetovnega pokala še povečala prednost pred Nemko Mario Höfl Riesch, ki je delila 13. mesto. Vonnova ima 1908 točk, Mazejeva 1346, Höfl Riescheva pa 1195. Zmaga pa se Mazejevi v tej sezoni vztrajno izmika. Skupaj je osvojila šest drugih in štiri tretja mesta.

"Vesela sem, da sem na zmagovalnih stopničkah tudi na smuku. Proga ni bila posebej zahtevna. Za menoj je lepa sezona, ki pa še ni končana. Želim si, da bi dosegla tudi zmago," je dejala Tina Maze. V smukaškem seštevku pokala je končala na devetem mestu. Tina Weirather iz Liechtensteina, ki je bila tokrat četrta, pa je na drugem mestu prehitela Avstrijko Elisabeth Görgl, ki se je morala po devetem mestu na tekmi zadovoljiti z bronom.

"Nedvomno je to moja najboljša sezona doslej, saj sem dobro nastopala v vseh disciplinah. Kar ne morem verjeti, da sem dosegla 12 zmag. Sedaj si želim, da bi presegla še 2000 točk v sezoni," pa je povedala Vonnova. Američanka se vse bolj približuje sanjski meji 2000 točk v sezoni, ki jo je v zgodovini presegel le Avstrijec Hermann Maier. S sedemnajstimi stopničkami pa na drugem mestu zaostaja le za Hanni Wenzel iz Liechtensteina (1980) in Švedinjo Pernillo Wiberg (1997), ki sta dosegli po eno uvrstitev med prvo trojico več.

V četrtek je na finalu pokala na programu superveleslalom.