Kot so še sporočili, bodo med 17. junijem in 26. avgustom dodali železniško kompozicijo vlaku, ki že povezuje Moskvo in Budimpešto oziroma Budimpešto in Split. To potovanje se začne ob sobotah v Moskvi, vlak v Budimpešto pa prihaja ob torkih. Kompozicijo bodo na to dodali vlaku, ki sicer povezuje Budimpešto in Split.

Potniki iz Moskve bodo prihajali v največje dalmatinsko mesto ob sredah. Vlak bo ob sredah peljal v nasprotni smeri, iz Splita proti Budimpešti. Ob četrtkih pa bo nadaljeval proti Moskvi, kam bo prihajal ob sobotah, so še pojasnile Ruske železnice.

Kot so dodali, imajo potniške linije za dvajset evropskih in azijskih držav ter ponujajo 48 mednarodnih povezav. V mednarodni mreži ruskih železnic sicer ni povezav s slovenskimi mesti. V sporočilu so še poudarili, da so lani za petino zvišali potniški promet v primerjavi z letom 2010.

Cene železniških vozovnic za večdnevno potovanje med Moskvo in Splitom, ki sta sicer povezani z letalskimi linijami, še niso objavili. Najcenejša letalska vozovnica na relaciji Moskva -Split pa stane približno 430 evrov.