V dvoboju ekip slovenskih igralcev je Anže Kopitar za kralje v 19 minutah in 15 sekundah sprožil štiri strele in dosegel gol in podajo, v dresu Detroita pa je Jan Muršak v devetih minutah in 18 sekundah z enim strelom ostal brez točke.


Jan Muršak je na tekmi sprožil en strel na vrata kraljev. Foto: AP

Domačo vrsto je v vodstvo povedel Justin Williams. V 14. minuti je na 2:0 po podaji Dustina Browna z igralcem manj zadel Kopitar. V drugi tretjini je najprej na 2:1 znižal Jiri Hudler, v 31. minuti pa je višjo prednost Los Angelesu zagotovil Drew Doughty. Slava Vojnov je dobrih 11 minut pred koncem z igralcem več še povišal prednost gostiteljev. Nekaj upanja je Detroitu vlil gol Johana Franzna v 54. minuti, a je kraljem uspelo prednost zadržati. Zmago je 20 sekund pred iztekom rednega dela po podaji Kopitarja s strelom v prazno mrežo potrdil Jeff Carter.

"Vedno, ko daš gol z igralcem manj, se spremeni potek srečanja. Kopitar je odlično zadel," je Hrušičana pohvalil Brown. S to zmago si je Los Angeles zagotovil enako število točk kot San Jose, ki na zahodnem delu lige trenutno zaseda osmo mesto, zadnje, ki še vodi v končnico; 78 točk imata še Calgary in Colorado, Phoenix na sedmem mestu ima 79 točk, Detroit z 91 točkami ostaja četrti.

Zadel tudi "Slovenec" v dresu Calgaryja

V Calgaryju so hokejisti Flames po podaljšku ugnali San Jose. V peti minuti podaljška je tekmo odločil napadalec slovenskih korenin Matt Stajan, ki ima kanadsko in slovensko državljanstvo. Tampa Bay je bila s 6:1 boljša od branilcev naslova iz Bostona. Najboljši strelec lige Steven Stamkos je zabil svoj 50. gol v letošnji sezoni.

Ostali izidi: Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 3:0, New York Islanders - Washington Capitals 4:5 (kazenski streli), Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 5:2, Minnesota Wild - Dallas Stars 0:1, Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 4:3 (kazenski streli).