Uvodni krog ne prinaša nobenega derbija (medsebojnega obračuna najboljše trojice), pari pa so Maribor Branik - Gorenje, Cimos - Krško in Celje Pivovarna Laško - Trimo (vse ob 19. uri). Vodilni Velenjčani, ki so v rednem delu lige izgubili le proti Loki v gosteh (29:32), a je po izstopu (izključitvi) Gorenjcev iz prve lige njihova uradna bilanca 19 zmag in en remi, trenutno na igrišču delujejo najbolj suvereno. Imajo najučinkovitejši napad v ligi (702 zadetka, drugi Celjani s 639) in drugo najtrdnejšo obrambo (519; manj zadetkov so prejeli le pivovarji - 488), zato jih bo težko vreči s prestola.

Celjani so si v zadnjem krogu rednega dela privoščili spodrsljaj v Novem mestu, saj so le remizirali s Krko (26:26). S tem se je njihova prednost pred Cimosom v boju za drugo mesto, ki še pelje v evropsko ligo prvakov v sezoni 2012/13, zmanjšala le na štiri točke. Poleg tega so aktualni pokalni prvaki Slovenije ostali tudi brez Roka Žurana, ki bo moral zaradi počenega rebra prisilno počivati vsaj štiri tedne.

Cimos bo po lanski sezoni, v kateri je osvojil kar tri lovorike, v letošnji ostal brez vsega. Koprčani potihoma računajo vsaj na drugo mesto in ponoven nastop v ligi prvakov, v kateri jih v nedeljo ob 20.30 na prvi tekmi osmine finala na Poljskem čaka obračun s Kielcami. A najprej bo treba danes v Bonifiki preskočiti Krško, ki je Primorcem prizadejalo enega izmed petih porazov v domači ligi. "Med vsemi šestimi klubi bomo prav mi lahko igrali najbolj sproščeno in neobremenjeno. Z dosedanjimi odličnimi dosežki smo ubili dve muhi na en mah: zagotovili smo si obstanek v prvi ligi in se povrhu vsega nepričakovano uvrstili še v končnico za prvaka," pravi trener Krškega Uroš Šerbec.