Ta si lahko obeta več sredstev. Lovše je napovedal, da se bo pri tem angažiral, obenem pa je 24-letni Mariborčan z uspehi in svojim imidžem v nekaj mesecih postal prepoznavna blagovna znamka smučarske zveze. Sponzorji so to očitno opazili. Lovše je dejal, da sta dve podjetji že pokazali zanimanje za sodelovanje s Flisarjem, ki ga čakajo sestanki s potencialnima sponzorjema. "Na stvari gledam pozitivno, enako na odnos z zvezo. Vesel sem, ker je predsednik ponudil pomoč. Pogovorila se bova in prepričan sem, da bomo vsi zadovoljni," je dejal Filip Flisar in dodal, da še vedno ne ve, koliko denarja je za svoj program zapravil v pravkar končani sezoni.

Za Flisarjem so naporni in stresni dnevi. Zmage se v soboto ni bučno veselil, kajti ob smrti sotekmovalca in prijatelja Nicka Zoricica je karavano smučarskega krosa zajela žalost. Čas za sprejemanje čestitk in nazdravljanje uspehu je nastopil po tem, ko se je vrnil v Maribor, kjer so mu pripravili sprejem. "Že pred sezono sem dejal, da bo ta uspešna. Nisem pa mogel napovedati, da bom zmagovalec svetovnega pokala, saj nisem jasnovidec. Tega nisem pričakoval. V drugi polovici sezone sem začel slutiti, da bi mi lahko uspelo kaj takšnega. Po tekmi v Branasu na Švedskem, ko sem se prebil na tretje mesto v skupnem seštevku, sem samega sebe prepričal, da hočem zmagati. Žal se je nato zgodila tragedija. Pretresla je vse tekmovalce," je dejal Flisar, ki je prepričan, da ne bi dosegel slabih rezultatov, če bi odpovedani tekmi bili, kajti v kvalifikacijah je bil prvi s precejšnjo prednostjo pred najbližjimi zasledovalci.

Tako je dokazal tudi, da ima hitre smuči, za kar ima največ zaslug izkušeni serviser Slavo Mulej, ki je vrsto let skrbel za smuči Anje Pärsom. Mulej je postal del Flisarjeve ekipe pred to sezono, enako kot trener Aljoša Planteu. V minulih letih je imel Flisar na tekmah obilo težav, ker je imel premalo primerno pripravljenih smuči. "En par smuči ne zadostuje za štiri vožnje, ki jih opravimo na tekmah. Tako se je dogajalo, da sem se uvrstil v četrtfinale, potem pa nisem mogel napredovati, ker mi je zmanjkalo primernih smuči," je pojasnil zgovorni Štajerec.

Ravno v opori, ki je prej ni imel, Flisar vidi enega bistvenih dejavnikov, da se je v tej sezoni prebil v svetovni vrh. Če bo imel v prihodnje na voljo več finančnih sredstev, bo imel še boljše pogoje za delo. Poleti si želi oditi na trening na južno poloblo, ne bi se branil niti fizioterapevta, ki bi mu pomagal blažiti napore po treningih ter tekmah in še kaj, kar bi mu lahko pomagalo do zmag, bi se lahko našlo. "Vseskozi razmišljam, kaj bi se dalo izboljšati. Eden od elementov, ki jim nameravam posvetiti še več pozornosti, je start. V mislih imam nove principe treniranja starta," je dodal Flisar. Z zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala si je priboril pogajalsko pozicijo, ki bi mu utegnila omogočiti izpolnitev naštetih želja. In potem bo lahko brez skrbi drvel proti novim izzivom: obrambi zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala, naskoku na kolajno na svetovnem prvenstvu prihodnje leto in olimpijsko odličje čez dve leti v Sočiju.