Na dirki sta nastopila dva slovenska kolesarja, Kristijan Koren (Liquigas) je danes preizkušnjo na čas končal na 21. mestu z zaostankom 26 sekund, medtem ko je bil Borut Božič (Astana) 85. (+ 1:02). V končnem vrstnem redu je Kristjan Koren 94. (+ 36:27), Božič pa 117. (+ 49:38).

V boju za skupno zmago na sedemdnevni dirki, ki je številnim tekmovalcem služila kot ogrevanje pred klasiko Milano - San Remo konec tedna, so danes ostali še Nibali, Horner in Čeh Roman Kreuziger. Najkrajšo je potegnil Horner, vodilni do zadnje etape, saj je bil danes prepočasen. Dosegel je šele 46. čas, za najhitrejšim zaostal 40 sekund, kar je bilo preveč, da bi lahko računal na kaj več kot drugo mesto na koncu. Kreuziger je danes zaostal še sedem sekund več in bil 53., skupno pa tretji.

"Zelo sem vesel, že ves dan se odlično počutim in vedel sem, da lahko dobro opravim nalogo," je po devetem mestu z le 20 sekundami zaostanka za Cancellaro dejal Nibali. Uspeh dneva je pričakovano pripadel švicarskemu štirikratnemu svetovnemu prvaku v kronometru, še najbolj sta se mu približala domačin Daniele Bennati in Avstralec Cameron Meyer, zaostala sta 12 in 16 sekund.