Vzmetnica

Polovico svojega življenja preživimo v postelji, vsaj tako pravijo. Dober spanec, ki je le tako lahko zares krepčilen, je izrednega pomena. Zato ne gre varčevati pri vzmetnici in to iskati med rabljenimi, ampak si raje omislite novo.

Kavči in oblazinjeno pohištvo

Težje jih je očistiti, kot je to mogoče storiti s knjižno polico ali kavno mizico. Za brisanje sledov predhodne uporabe oblazinjenega pohištva moramo kdaj res uporabiti kar nekaj iznajdljivosti. Čeprav je tudi res, da lahko oblazinjeno pohištvo vedno preoblečemo in tako lahko zgodbo, kavča na primer, vedno začnemo znova.

Kolesarske čelade

Strokovnjaki opozarjajo, da moramo čelado po vsakršni nesreči, kakršnikoli, zavreči in jo nadomestiti z novo. Četudi čelada po padcu na zunaj zgleda nepoškodovana, ni nujno, da bo zdržala tudi pri drugem večjem pretresu in prenesla silo udarca. Zato ne gre tvegati z nakupom čelade iz druge roke, ker ne poznate njene natančne zgodovine in tako morda ni vredna neomajenega zaupanja.

Kopalke

Splošno dejstvo, da kopalke nosimo brez spodnjega perila, je verjetno dovolj prepričljivo, da ne bi razmišljali o nakupu rabljenih. Res je, da sta na voljo vroča voda in najrazličnejši praški, a če še enkrat dobro premislite, tudi ti verjetno ne zvenijo dovolj prepričljivo. Pa tudi spomnite se, kopalke po parih sezonah izgubijo svojo obliko in se neelegantno ter nepraktično raztegnejo.

Gume

Nakup rabljena avtomobila je ustaljena praksa, a avtomobilske gume so v tem kontekstu druga zgodba. Rabljene gume, ki so že tudi zrabljene, v mokrem vremenu niso več najbolj varne. In še bi lahko našli  vremenske okoliščine pri katerih gume morda ne bi odigrale svoje pričakovane vloge. Zaključek je tako enostaven: najbolje je kupiti nove.

Čevlji

S čevlji je podobno kot s kopalkami, ne bi jih delili s komerkoli. Čevlji se največkrat pojavljajo v kategoriji predmetov, ki jih ljudje ne bi nikoli kupili rabljenih. Pa ne le zaradi misli na noge drugega, ki se v njih lepo potijo, ampak nenazadnje vsak ima tudi svoj korak. Čevelj se po njem oblikuje in ta ni enak drugemu.

Prenosni računalniki

Nekaj je razlogov, ki govorijo proti nakupu rabljenega prenosnega računalnika. Tega lahko odpiramo in zapiramo, ne moremo pa natančno vedeti, kaj vse se je z njim dogajalo, preden je prišel v naše roke. Še manj jasno je, kako se bo računalnik obnašal v  prihodnje. Da ne govorimo, kaj vse gre lahko narobe v notranjosti računalnika, z virusi na čelu. Glede na to, da govorimo o prenosnem računalniku pa je ta tako lahko kdaj tudi žrtev kakšnega padca ali udarca. Kdo bi vedel? Tudi polita kava, čaj, tobak in drobtine, ki rade najdejo pot med tipkami, niso izključeni.