Challenge:Future je globalna platforma, ustanovljena z namenom spodbujanja inovativnega ter predvsem do prihodnosti in narave soodgovornega delovanja in ustvarjanja mladih. Podjetje Third Millennium Knowledge Lab, IEDC-Poslovna šola Bled in združenje poslovnih šol CEEMAN so lani pripravili 9 tekmovanj in 94 družbeno odgovornih projektov, s katerimi jim je uspelo pritegniti skoraj 24.000 mladih iz več kot 200 držav. Skupaj so prispevali 1469 inovativnih idej ter s tem izboljšali življenja kar 270.000-im ljudem. Poldrugo leto delovanja se sedaj zaključuje s petdnevnim vrhom mladih, imenovanim Challenge:Future Summit 2012. 

Ob predstavitvi finalistov tekmovanja in razglasitve glavne nagrade bo skupina izjemnih posameznikov, mlajših od 30 let, združila moči s poslovnimi in političnimi voditelji v želji, da raziščejo pereče izzive, s katerimi se soočamo, in poiščejo rešitve za pametnejši, pravičnejši in trajnostno usmerjen svet.

V sklopu petih skrbno oblikovanih dogodkov se bo na forumu poleg slavnostnega govorca predsednika države Republike Slovenije dr. Danila Türka zvrstilo veliko število priznanih predavateljev iz celega sveta, med njimi tudi Joel A. Barker, Deepa Prahalad, Donald Johnston, Riccardo Illy, Sandi Češko in drugi.