Kapitan Robert Kranjec je z devetega mesta po prvi seriji skočil na tretjo stopničko. 18-letni Jaka Hvala je z osmim mestom dosegel uspeh kariere, potem ko je bil po prvi seriji celo drugi. Moštveni uspeh sta dopolnila Jernej Damjan s 15. mestom (v soboto v kvalifikacijah je bil tretji) in Nejc Dežman s 17. mestom, kar je tudi uspeh kariere za 19-letnega Kranjčana. Uspešen nastop Slovencev je lep obet za finale svetovnega pokala od četrtka do nedelje v Planici, kjer bodo na letalnici tri tekme, dve posameznikov in ena moštvena. Jure Šinkovec je bil diskvalificiran zaradi neustreznega kombinezona, Jurij Tepeš in Dejan Judež sta izpadla v kvalifikacijah.

"Lepo je biti svetovni prvak, a tudi zelo stresno. Doma sem bil le dva dni, ki sta bila od jutra do polnoči natrpana s številnimi intervjuji. Po vseh sprejemih po osvojitvi naslova svetovnega prvaka sem potreboval nekaj časa, da sem znova napolnil baterije. Resnično sem vesel tretjega mesta. Ko sem bil na vrhu in videl, da so razmere težke ter so nekateri skakalci nastopili dobro, drugi pa slabše, je bila moja naloga le, da se osredotočim na svoj skok," je povedal Robert Kranjec.

Selektor slovenske reprezentance Goran Janus je slabše skoke v poskusni seriji opravičil s tem, da so preizkušali nekatere nove stvari. "Odlično smo zaključili nordijsko turnejo in optimistično gremo v Planico. Razmere za nastop so bile težke, imeli smo srečo, ki jo v športu tudi potrebuješ. Vesel sem, da smo se zbrali za nedeljsko tekmo. Izidi iz Osla so najlepša popotnica za Planico," je dejal glavni trener Goran Janus in pohvali nastop Hvale z besedami: "V takih razmerah moraš vedno naprej skočiti, šele nato pridejo na vrsto razmere. Jaka je odlično odskakal, zato vse čestitke."

Avstrijec Martin Koch se je do četrte zmage v karieri prebil s četrtega mesta po prvem skoku. Vodilni po prvi seriji, Japonec Daiki Ito, je zdrsnil na četrto mesto. V boju za veliki kristalni globus je bil nosilec rumene majice, Norvežan Anders Bardal deseti, njegov prvi zasledovalec, Avstrijec Gregor Schlierenzauer pa 16., kar pomeni, da je razlika narasla na 123 točk. V Planici bosta dve tekmi posameznikov (petek in nedelja).