S četrtim časom v vožnji na čas iz Nice do prelaza Col d' Eze (10 km) je obdržal skupno četrto mesto. Po času je za šest sekund prehitel tudi Alejandra Valverdeja, a je imel kolesar Movistarja preveliko zalogo sekund, da bi mlademu slovenskemu kolesarju uspelo skočiti na zmagovalni oder. Britanec Brad Wiggins (Sky) je z zmago le potrdil skupno zmago na najpomembnejši francoski spomladanski etapni dirki niza WorldTour. Za Špilaka je to drugi največji uspeh poleg zmage na dirki Po Romandiji 2010. "Za tak uspeh se morajo pokriti tudi vse okoliščine. Lahko si najboljši, pa ne zmagaš. Lani sem bil 13., pa so rekli, da to ni nič posebnega, čeprav sem dobro peljal," je najprej opozoril. "V drugi etapi sem bil ob pravem času na pravem mestu, ko se je zaradi vetra delala selekcija in je prišlo do odločilnega bega. Res pa je, da sem predvideval, da se bo to zgodilo. Tudi to je res - če ne bi bil močan, ne bi zmogel iti zraven. V težjih etapah je bilo po dobrem začetku toliko več motivacije, da sem ostal z najboljšimi. Seveda mi je tudi ekipa z Menčovom in Vorganovom vse dni veliko pomagala. Tako sem lahko naredil piko na i," se je razgovoril po uspehu.

Očitno mu prija tudi sprememba klubske sredine - šel je iz modrega Lampreja v rdečo Katjušo. Že v soboto bo pomočnik Oscarja Freireja na Milano San Remo. Grega Bole je z desetim mestom v sobotni etapi še enkrat potrdil visok domet na "Primaveri". "Mislil sem, da bo čez klance večja borba in večja selekcija. Žal mi je ob dolgem dnevu malo zmanjkalo hrane," je potožil sedmi najboljši po točkah etapnih uvrstitev.

Ob izdatni pomoči Kristijana Korena sta na dirki med Tirenskim in Jadranskim morjem kolesarja Liquigasa Peter Sagan in Vincenzo Nibali pobrala dve etapni zmagi. V domeni slovenskih kolesarjev v dresu Adrie Mobil je bil prvi istrski teden. Marko Kump je ob asistenci Mugerlija dobil 6. memorialno dirko Nevia Valčiča v Puli pred Luko Mezgecem (Sava) in Klemenom Štimulakom. V nedeljo pa je Matej Mugerli v samostojni akciji dobil kategorizirano UCI dirko za VN Poreča pred klubskim kolegom Matejem Gnezdo, ki je bil najmočnejši v sprintu zasledovalne skupine z Mezgecem, Golčerjem, Furdijem, Kerkezom, Polancem. "Vedno je lepo zmagati, nikoli pa lahko. Taktika je uspela, napadel sem pet kilometrov pred ciljem, nihče ni sledil," je opisal Mugerli, ki preživlja novo kolesarsko pomlad. Ta teden sledi etapna Istrska pomlad.