Najzanimivejša biatlonska preizkušnja je potekala v deževnem in skrajno neprijetnem vremenu, kar je tekmovalcem povzročilo še nekaj dodatnih težav. V teh razmerah se je najbolje znašel Martin Fourcade, ki odhaja s prvenstva že s tretjo zlato kolajno, saj je bil prvi že na sprinterski preizkušnji ter v zasledovalni tekmi. Čeprav sta po njegovih obiskih strelišč ostali nepokriti dve tarči, je za seboj pustil švedski dvojec - Björna Ferryja, tekmo je končal z ničlo, ter Fredrika Lindströma, ki je dva zgrešena strela nadoknadil s hitrim tekom.

Bauerju se je do prvega strelskega postanka uspelo prebiti med deseterico, vendar je že po ležečem streljanju zaradi obiska kazenskega kroga zdrsnil na 17. mesto. Na vseh preostalih streljanjih mu je ostala nepobeljena še po ena tarča, strelišče je zadnjič zapustil kot 22., do cilja pa prehitel Nemca Michaela Greisa in končal tekmo na 21. mestu.

"Zelo pomembno je bilo, da bi v začetku zadel več, tako pa sem izgubil stik in visok ritem teka, ki ga ponavadi narekuje skupina v ospredju. Imeli smo vrhunske smuči, vendar je bila proga zaradi dežja zelo zahtevna. Uvrstitev morda resda ni blesteča, lahko pa sem vseeno zadovoljen z nastopi na prvenstvu, ki so bili daleč najboljši do sedaj," je današnji nastop in celotno SP ocenil Bauer.

Najboljši slovenski predstavnik prvenstva Jakov Fak se je zaradi povišane temperature in vnetja sinusov moral nastopu odpovedati. "Na žalost ostajam še brez ene tekme poleg moške štafete. Razočaran sem zaradi tega dejstva, vendar sem že zjutraj naredil polurni testni trening v mešanem režimu in ugotovil, da me je bolezen popolnoma iztrošila. Obžalujem, da se mi je to zgodilo v formi, kakršno sem imel pred tem, in morda nekoliko razočaral navijače doma, vendar ni bilo možno niti poizkusiti," je potožil Fak.

Zadnja zlata medalja v Ruhpoldingu Bergerjevi, Gregorinova 14.

Norvežanka Tora Berger je zmagovalka tekme s skupinskim startom na 12,5 kilometra, zadnje tekme svetovnega prvenstva v biatlonu v nemškem Ruhpoldingu. Srebro je osvojila Francozinja Marie Laure Brunet (+8,1), bron pa Finka Kaisa Mäkäräinen (+ 12,7), vse so zgrešile po enkrat. Edina Slovenka Teja Gregorin (+ 1:20,8; 2) je bila 14.

Na cilju se je že drugega posamičnega naslova na tem SP veselila Norvežanka Tora Berger. Na prvih treh mestih so se zvrstile uveljavljene biatlonke, ob njej še Marie Laure Brunet in Kaisa Mäkäräinen. Domači navijači so zadnji dan ostali brez medalje, a so vseeno zaploskali svoji junakinji Magdaleni Neuner, ki se je s to preizkušnjo poslovila od velikih tekmovanj, saj končuje kariero; tokrat je bila 11.

"Prepričana sem bila, da sem druga in šele ko sem zapustila strelišče, sem ugotovila, da vodim. Od tam naprej nisem imela nobenega načrta, le to, da sem skušala čim hitreje priti do cilja," je pot do svoje druge zlate medalje, slavila je že na najdaljši preizkušnji na 15 km, opisala Norvežanka.

Gregorinova je prvo polovico tekme imela priključek z najboljšo deseterico, nato nekoliko slabše opravila prvi strelski nastop. Dvakrat je morala obkrožiti kazenski krog, zato je izgubila sedem mest. Na zadnjem strelskem postanku pa je bila znova brezhibna, kar ji je omogočilo napredovanje za dve mesti in v cilj je pritekla kot 14. Po diskvalifikaciji Olge Zajceve pa je pridobila eno mesto in je bila 13.

"Ne vem točno, kaj se mi je dogajalo na strelišču, vendar sem bila dvakrat žal neuspešna, kar me je oddaljilo od želene deseterice. Zadnji strelski postanek je bil bolj sproščen. Na progi sem imela nekaj težav s pokostnico, ker je bila smučina že precej načeta; še dobro, da se nisem zapletla v drugem krogu v padec, kjer se je naenkrat znašlo na tleh pet, šest tekmovalk. Z nastopi na prvenstvu sem pogojno zadovoljna, saj mi je zmanjkala deseterica v konkurenci posameznic, zato pa je srebrna medalja mešana štafete vse odtehtala," je zadnji nastop v Nemčiji ocenila Gregorinova.