Nimrod Antal je leta 2003 za film "Kontroll", za katerega je prispeval tudi scenarij, pobral več nagrad, podpisuje pa se tudi pod filme, kot sta akcijska srhljivka Oklepno vozilo ali znanstveno-fantastična akcijska srhljivka Predatorji.

"Sem Antalov občudovalec od tedaj, ko se je leta 2004 njegov film "Kontroll" pojavil v Cannesu in popolnoma navdušil vse prisotne," izjavo bobnarja in tekstopisca skupine Larsa Ulricha povzema spletna stran skupine. In še: "Z užitkom spremljam njegovo kariero v Hollywoodu v zadnjih letih. Ko sem ga spoznal, me je že po petih minutah popolnoma prevzel s svojo predanostjo, pristopom k ustvarjalnemu procesu in osebnostjo, ki ni ujeta v kalupe."

V kinih prihodnje leto

V filmu, naslov še ni znan, bodo združeni posnetki s koncertov pa tudi iz zasebnega življenja glasbenikov. Producentka filma je Charlotte Huggins, v distribucijo naj bi šel leta 2013.

Napovedani film pa ne bo prvi dokumentarec o Metallici. Letnico 2004 nosi film "Some Kind of Monster", ki je posvečen nastajanju albuma "St. Anger" iz leta 2003 in njegovi koncertni promociji, piše hrvaška tiskovna agencija Hina.

Zasedbo Metallica poleg Ulricha sestavljajo kitarist in pevec James Hetfield, kitarist Kirk Hammett in basist Robert Trujillo. Skupina, ki so jo ustanovili leta 1981, je izdala devet studijskih albumov in tri koncertne, 24 glasbenih videospotov in 45 singlov. V svoji karieri je pobrala devet nagrad grammy. Album "Metallica" iz leta 1991 je bil prodan v 11 milijonih izvodov v ZDA in v 22 milijonih izvodov drugod po svetu.