Maria Höfl-Riesch, tokrat se je zmagovalka lanske sezone veselila prve slalomske zmage po januarju 2011, si je na današnji tekmi priborila zmago z najmanjšo možno razliko ene stotinke sekunde, s čimer je preprečila prvo zmago za Slovaško, Zuzulova, vodilna po prvi vožnji, se je tako morala zadovoljiti z drugim mestom. Presenetljivo tretje mesto in prve stopničke v karieri si je prismučala Kanadčanka Marie-Michele Gagnon.

Današnja tekma je bila zadnja pred zaključkom sezone v Schladmingu, Američanka Lindsey Vonn pa si je že v petek predčasno zagotovila veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu. Če bo dobro smučala na zaključku sezone, na voljo je še 400 točk, lahko postane prva smučarka, ki bo presegla 2000 točk v sezoni, zdaj jih ima 1808.

"Pri samo eni stotinki ne moreš reči, da si bil boljši ali slabši, včasih preprosto potrebuješ nekaj sreče. A odpeljala sem dobro, veliko tvegala in zmaga je tu. Sicer sem imela nekaj težav na vrhu in nekaj v spodnjem delu, mislim, da sem si zmago privozila v sredini," je po tekmi povedala Höfl Riescheva, ki je danes vknjižila tretjo zmago v sezoni. Najboljša je bila na smuku v Sočiju, januarja pa se je zmage veselila na superkombinaciji v St. Moritzu.

Seštevek že četrtič v karieri

"V lanski sezoni je bilo vse odlično, bila sem konstantna od začetka do konca in na koncu sem osvojila mislim da 16- ali 18-krat stopničke. Letos pa sem velikokrat izpadla. Še posebej sem vesela, da sem danes zmagala na slalomu, potem ko je bila Marlies Schild praktično neustavljiva," je še dejala Riescheva. Avstrijka Schieldova si je letos že zagotovila seštevek slaloma, že četrtič v karieri.

Mazejeva je v prvi vožnji zasedla šesto mesto, njen zaostanek za vodilno Slovakinjo Zuzulovo je znašal 45 stotink sekunde. V drugi vožnji Korošica ni napravila nobene napake, a je zaradi zelo majhnih razlik v cilj prišla šele kot četrta. Na koncu je njena vožnja zadostovala za osmo mesto, skupno pa je za Vonnovo še vedno druga. Riescheva se ji je z današnjo zmago štiri tekme pred koncem sezone v skupnem seštevku približala na 111 točk zaostanka.

Mazejeva z mešanimi občutki

"Moji nastopi so bili nekaj srednjega, ne odlični, tudi ne slabi, ne vem, imam mešane občutke, nisem pretirano zadovoljna. Naredila sem, kar sem lahko, trudila sem se in drugega ne morem," pa je po tekmi povedala Mazejeva.

"Kakovost je visoka, teh mest tukaj v Areju ne gre podcenjevati, ampak to je konec sezone, to so tekme, na katerih je potrebno malo več tvegati, ker če tega ne narediš, ostaneš zadaj. V srečo sam sicer ne verjamem, malo smole smo imeli preko sezone, ampak če bi bolj napadali, bi bili bolj spredaj. Treba je tvegati, ne samo Tina, ampak recimo tudi nekatere druge danes niso tvegale zaradi težkih pogojev. Proga je bila sicer lahka, a je bil vseeno kar precejšen 'rodeo'," pa je tekmo ocenil trener Mazejeve Andrea Massi.

Druga slovenska predstavnica na današnji tekmi Lavtarjeva je startala kot 56. po vrsti in imela zaradi slabih razmer na progi zelo zahtevno nalogo. Njen trinajsti nastop na slalomu za svetovni pokal se je končal z odstopom.

Prihodnji teden sledi še zaključek svetovnega pokala v Schladmingu.