IV konkurenci najboljših 30 skakalk z vsega sveta je v prvi predtekmovalni skupini z najboljšim dosežkom 14,05 zasedla peto mesto. V drugi skupini so jo do zadnjega skoka v konkurenci, ki ga je izvedla Yargelis Savigne, prehitele tri skakalke, tako da je bila na osmem mestu, zadnjem, ki je vodilo v današnji finale. Kubanka je pokazala svojo moč ter z dosežkom 14,09 poskrbela, da bo imela naturalizirana Slovenka podaljšan prosti konec tedna.

"Imela sem dober občutek, počutje je bilo odlično, čutila sem, da lahko skočim veliko dlje, kot sem. A nisem. Naredila sem preveč napak med drugim in tretjim skokom. Čutim, da lahko skočim 20 ali 30 centimetrov več. Sreča tokrat ni bila na moji strani. Doslej sem vse svoje največje uspehe naredila z garanjem, ni bilo naključij, kar se je žal izkazalo tudi v Carigradu," je z dvignjeno glavo opisala svoj nastop deveta skakalka troskoka na svetu Marija Šestak, ki je lastnica četrtega najboljšega dvoranskega dosežka vseh časov, potem ko je pred štirimi leti poletela 15,08 metra daleč.

Trenerja Matijo Šestaka, ki je imel pester dopoldan, saj je z nasveti pomagal tudi Snežani Rodič in Vidu Tršanu, smo minuto po skoku Yargelis Savigne srečali pred vstopom v mešano cono. Bil je povsem razburjen, pregovarjal se je z varnostniki, kako lahko pride do ogrevalne dvorane. Živci so bili napeti, razočaranje razumljivo. Pogled nanj je povedal več kot vsakršna izjava.

Druga slovenska skakalka v troskoku Snežana Rodič je v Carigradu odpovedala na celi črti. Od treh kvalifikacijskih skokov ni imela niti enega veljavnega, tako da je zasedla zadnje mesto. Primorka je bila na številnih zadnjih velikih prvenstvih najboljša Slovenka, ob uspehih in neuspehih pa je v mešani coni večkrat točila krokodilje solze. Najsi je šlo za srečo ob četrtem mestu na lanskem dvoranskem evropskem prvenstvu v Parizu ali nesrečo po spodletelem poskusu na SP v Dohi, kjer je prav tako kot v Carigradu nastopila brez trenerja Srdjana Djordjeviča. Tokrat je bila v mešani coni hladna kot špricer. Brez vseh čustev je sprejela carigrajsko polomijado ter znova obžalovala, da je nastopila brez trenerja. "Zdaj si bom vzela teden dni počitka, 21. marca pa se s skupino že odpravljamo na priprave za poletno sezono," je pojasnila Snežana Rodič. Ko smo ji povedali za scenarij Marije Šestak (Rodičeva je namreč tekmovala v drugi kvalifikacijski skupini, ki je nastopila za prvo), je pokazala nekaj čustev, saj znanega scenarija do prijateljice ni sprejela ravnodušno. "Ne vem, kaj se je dogajalo s Savigne. Na ogrevanje je malce zamudila in ga kar nekako preskočila. Verjetno je imela občutek, da bo s kvalifikacijami opravila suvereno, a se je skoraj opekla," je pojasnila zakulisno dogajanje Snežana Rodič.

Nastop Vida Tršana na njegovem prvem velikem članskem tekmovanju ni bil nič posebnega. Atlet Massa se je v svoji kvalifikacijski skupini na 800 metrov, ki je bila daleč najpočasnejša med vsemi, prerival v sredini, na koncu pa mu je zmanjkalo moči v boju z izkušenejšimi mački. S skromnim časom 1:53,64 je zasedel 24. mesto, v polfinale je napredovalo 18 najboljših tekačev. Marina Tomič je v popoldanskem sporedu zaključila slab slovenski dan na najslabši način. V teku na 60 metrov z ovirami je z nogo zadela eno od zaprek in se iztekla v cilj s katastrofalnim časom 8,67. Po nastopu je tarnala, da je na prvi progi slabo slišala startni strel (nad tem se je pritoževalo veliko atletinj), da je bilo v ogrevalni dvorani mrzlo, da je čakala na start deset minut, na koncu pa vendarle priznala, da je bila sama kriva za izjemno slab nastop. Do polfinala, kamor se je uvrstilo 16 najhitrejših, je imela odprto pot, saj je zadostoval že osem stotink slabši čas (8,21) od njenega najboljšega v sezoni.