V veleslalomu, disciplini, v kateri je v zadnjih mesecih najbolj napredovala, je zmagala drugič v sezoni in prednost pred Mazejevo povečala na neulovljivih 554 točk. Druga je bila Italijanka Federica Brignone, ki se je na zmagovalni oder povzpela s sedmega mesta po prvi vožnji, tretja pa je bila Viktoria Rebensburg iz Nemčije.

"Navdušena sem. Sedaj grem na finale svetovnega pokala v Schladming skoraj počitniško razpoložena," je od navdušenja žarela Lindsey Vonn in dodala: "Pred drugo vožnjo sem bila zelo živčna, saj po prvem nastopu v veleslalomu še nikoli nisem vodila. Toda rekla sem si, da priložnosti ne smem izpustiti iz rok, in uspelo mi je. Vseskozi sem imela v mislih le tekmo, skupni seštevek svetovnega pokala sem odmislila, na koncu pa je bil razplet sanjski." Vonnova je tako sezono, ki se je z ločitvijo od moža in trenerja Thomasa Vonna začela temačno, zaokrožila z enajsto zmago in 52. v karieri. Vonnova je obdržala tudi minimalne možnosti za zmago v skupnem veleslalomskem seštevku, za kar pa bo prihodnji teden v Schladmingu potrebovala zmago in bržkone tudi odstop olimpijske prvakinje Rebensburgove, ki ima pred Američanko 95 točk prednosti, tretja je Američanka Tessa Worley, četrta pa Mazejeva.

Mazejeva se v težkih razmerah na Švedskem ni najbolje znašla. Že v prvi vožnji je zaostala za večino favoriziranih smučark, preveč zadržano pa se je lotila predvsem druge proge, na kateri je dosegla šele 19. čas in izgubila eno mesto. Prehitela jo je prav Worleyjeva, s katero se borita za tretje mesto v veleslalomskem seštevku, Američanka je prednost povišala na 29 točk. Več sreče je imela Mazejeva v boju za drugo mesto v skupnem seštevku, saj sta njeni najbližji zasledovalki Höfl Riescheva in Avstrijka Elisabeth Görgl izpadli. Pred Nemko je ohranila 179 točk prednosti. Nastopili sta še dve Slovenki. Mateja Robnik je zasedla 33. mesto, Ana Drev pa je na prvi progi odstopila. Danes bodo smučarke v Aareju tekmovale še v slalomu.