Drugo mesto je pripadlo Italijanki Frederici Brignone (+0,48), tretja pa je bila Nemka Viktoria Rebensburg, ki ima v veleslalomskem seštevku zdaj 95 točk prednosti pred Vonnovo na tretjem mestu. Nemka je bila po polovici švedske preizkušnje še druga, kar bi na koncu zadostovalo za veleslalomski seštevek, a je odločitev na finale svetovnega pokala prestavila Brignonejeva.

Mazejeva je za zmagovalko zaostala za 1,59 sekunde. Nastopili pa sta še dve Slovenki. Mateja Robnik je zasedla 33. mesto, Ana Drev pa je na prvi progi odstopila. V soboto bodo smučarke v Aareju tekmovale še v slalomu.

Vonnova, njeno vladavino je lani prekinila Nemka Maria Höfl-Riesch, pred tem pa je veliki kristalni globus osvojila že v letih 2008, 2009 in 2010, je še enkrat več potrdila, da je to sezono spet najboljša na svetu. Z 11. zmago v sezoni je ponovila tudi drugo največje število zmag v eni sezoni v svetovnem pokalu, kar je ob njej uspelo le še Švedinji Anji Pärson v sezoni 2003/04 in Avstrijki Annemarie Moser Pröll 1972/73, boljša od omenjenih pa je bila le Švicarka Vreni Schneider, ki je v sezoni 1988/89 zmagala na 14 oz. kar na polovici tekem sezone.

Na zahtevni progi, ki jo je dodobra načelo vreme, uničile pa tekmovalke pred njo, je bila Vomnnova ob Brignonejevi edina, ki je dosegla vrhunski izid in ubranila prednost s prve proge. Sedemindvajsetletna tekmovalka pa je z zmago povečala svojo prednost pred Mazejevo v skupnem seštevku na 554 točk in tudi teoretično je Slovenka na preostalih petih tekmah sezone ne more več ujeti.

"Ne vem točno, kaj naj rečem. Danes sem si želela dve dobri vožnji, saj nisem imela česa izgubiti. To mi je uspelo. Zdaj si želim malce premora, da bi lahko slavila, a čaka me še pet tekem, zato bo slavje moralo počakati na konec sezone v avstrijskem Schladmingu prihodnji teden," je po tekmi povedala zmagovalka.

Vonnova je obdržala tudi minimalne možnosti za zmago v skupnem veleslalomskem seštevku, za kar pa bo prihodnji teden v Schladmingu potrebovala zmago in bržkone tudi odstop olimpijske prvakinje Rebensburgove, ki ima pred Američanko zdaj 95 točk prednosti, tretja je Američanka Tessa Worley, četrta pa Mazejeva.

Najboljša slovenska smučarka se v težkih razmerah na Švedskem ni najbolje znašla. Že v prvi vožnji je zaostala za večino favoriziranih smučark, preveč zadržano pa se je lotila predvsem druge proge, na kateri je dosegla šele 20. čas in izgubila eno mesto. Prehitela jo je prav Worleyjeva, s katero se borita za tretje mesto v veleslalomskem seštevku, Američanka pa je prednost zdaj povišala na 29 točk. Nekaj več sreče je imela Mazejeva v boju za drugo mesto v skupnem seštevku, saj sta njeni najbližji zasledovalki Riescheva in Avstrijka Elisabeth Görgl izpadli.