Westra je do zmage prišel na zadnjem vzponu težavne etape s tremi vzponi prve kategorije, potem ko je 700 metrov pred ciljem potegnil Francoz Arnold Jeannesson. V skupini, ki mu je sledila, sta bila tudi Westra in Wiggins, pa tudi Špilak. Jaennesson ni zdržal do konca in je osvojil sedmo mesto, Westra pa je bil v zadnjih 300 metrih razred zase.

Wiggins je z minimalnim zaostankom za etapnim zmagovalcem še povečal skupno vodstvo, zdaj ima 10 sekund naskoka pred najbližjim zasledovalcem Levijem Leipheimerjem. Slednji je danes v cilj prišel med Wigginsom in Špilakom na četrtem mestu.

Špilak je z današnjim petim mestom napredoval tudi v skupnem seštevku, kjer je bil pred etapo deveti; tam je zdaj prav tako peti, za vodilnim Britancem pa zaostaja 37 sekund.

Janez Brajkovič (Astana) je današnjo etapo končal na 50. mestu (+ 2:02 ), 132. pa je bil Grega Bole (Lampre; + 20:17). Skupno je Brajkovič 72. (+ 15:10), Bole pa 100. (+ 23:24).

Cavendishu druga etapa dirke od Tirenskega do Jadranskega morja

Britanec Marc Cavendish je zmagovalec druge etape kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Svetovni prvak, sicer član ekipe Sky, je na 230 kilometrov dolgi preizkušnji med San Vincenzom in Indicatorejem v ciljnem sprintu ugnal trikratnega svetovnega prvaka, Španca Oscarja Freireja, tretji pa je bil Američan Tyler Farrar.

Cavendish je bil nekaj sto metrov pred ciljno črto šele na petem mestu, toda s pravočasnim in odločnim napadom je hitro prišel v ospredje in se veselil četrte zmage v sezoni, s čimer si je še malce povečal upe za zlato kolajno na "domačih" olimpijskih igrah v Londonu. Dobro se je odrezal tudi Slovenec Borut Božič (Astana), ki je zasedel osmo mesto, Kristjan Koren (Liquigas) pa je bil 53. Oba sta v cilj prišla v času zmagovalca.

Etapo je sicer zaznamoval pobeg dveh Italijanov, Stefana Pirazzija in Diega Cacciem, ki sta si prikolesarila že 7:44 minute prednosti pred glavnino, toda v pretežno ravninski etapi sta predvsem moštvi Sky in GreenEdge vedeli, kdaj povišati ritem. Italijana so ujeli 30 kilometrov pred ciljem. V zadnjih kilometrih je sicer prišlo tudi do skupinskega padca, v katerem se je poškodoval Avstralec Michael Matthews, ki so ga odpeljali v bolnišnico na pregled.

Vodstvo v skupni razvrstitvi je zadržal Avstralec Matthew Goss (GreenEdge), z enakim časom pa mu sledijo moštveni sotekmovalci, rojak Stuart O'Grady, Nizozemec Sebastian Lengeveld in še en Avstralec Cameron Meyer. Današnji zmagovalec Cavendish je na petem mestu s 13 sekundami zaostanka. Božič je skupno 20. s točno pol minute "zamude", Koren pa 89. s 55 sekundami zaostanka.

Petkova tretja etapa bo dolga 178 kilometrov, kolesarje pa bo pripeljala iz Indicatoreja do Ternija.