Šukalo, ki je skupaj s Kosto in Vasjo Turnerjem, Ivanom Vinkom in Zvonkom Hajškom obtožen za organizacijo in sodelovanje v nelegalnih športnih stavnicah, je ob tem dejal, da je zaradi obtožb zelo prizadet, saj da se je povsem neupravičeno znašel v kazenskem postopku. Zaradi postopka naj bi mu bila povzročena velika škoda, predvsem kot poklicnemu nogometašu, ki trenutno igra v nemškem drugoligašu Duisburgu, hkrati pa po njegovih besedah zaradi vsega trpi njegove družina.

Preko Rakoviča spoznal Turnerja, nikoli pa ni stavil za druge

Nekdanji reprezentant je zatrdil, da je sam v preteklosti igral športne stave, a za majhne vsote in le redko, pozneje pa je preko nogometnega prijatelja Ermina Rakovića in svoje sestre spoznal Kosto Turnerja. Ko je to začel počenjati bolj resno, je najprej stave vplačeval neposredno avstrijskemu posredniku Manuelu, da bi si olajšal delo, pa je nato začel stave vplačevati preko Kostinega nečaka Vasje Turnerja, ki mu je stave pošiljal preko SMS sporočil, ta pa jih je posredoval naprej v Avstrijo.

Pri stavah pa Šukalo ni imel preveč sreče, zato se je njegov dolg začel kopičiti, klici Koste Turnerja pa so postajali vse pogostejši. Sam je v upanju, da mu bo uspelo pokriti dolg, stavil vse več denarja, zato se je znašel v nerešljivem krogu in postajal vse bolj odvisen od igranja stav. Ob tem je nogometaš zavrnil, da bi kadarkoli stavil za koga drugega, še posebej ne za njegovega siceršnjega prijatelja in kolega iz reprezentance Nastjo Čeha.

Potrdil je, da mu je bil slednji dolžan nekaj denarja, a naj bi ta dolg izviral še iz časov, ko sta oba igrala v slovenski reprezentanci, kar bi po njegovih besedah lahko potrdili tudi nekateri drugi takratni nogometaši, predvsem Raković, Boštjan Cesar, Klemen Lavrič ali pa Mile Ačimović. Dolg Čeha v višini 73.000 evrov, ki naj bi ga zaznali v telefonskih prisluhih, pa si je po lastnih besedah izmislil, da bi s tem pridobil na času pri Kosti Turnerju.

Šukalo na vprašanja tožilke in ostalih odvetnikov ni želel odgovarjati

Šukalo danes ni bil pripravljen odgovarjati na vprašanja tožilke Bojane Podgorelec in odvetnikov ostalih obtoženih, je pa bil pripravljen odgovoriti sodnici Andreji Kureš. Vendar pa ni znal natančno povedati, koliko naj bi od novembra 2008 do lanskega aprila vložil v stave. Omenil je, da je to bilo gotovo več kot za pol milijona evrov.

Ob koncu današnje obravnave sta zagovornika Vasje Turnerja in Zvonka Hajška, Marko Makuc in Viktor Osim, sodni senat zaprosila za ukinitev pripora ter uvedbo hišnega pripora za njuna klienta, čemur pa je nasprotovalo tožilstvo. Slednjemu je pritrdila tudi sodnica Kureševa, ki je pojasnila, da se od začetka postopka do danes okoliščine niso v ničemer spremenile, zato oba še naprej ostajata v priporu, v katerem je četverica obtoženih z izjemo Šukala že vse od 20. aprila lani.

Mariborsko okrožno tožilstvo vsem obtoženim očita protizakonito organiziranje denarnih verig in nedovoljenih iger na srečo ter sodelovanje v hudodelski združbi. Peterica naj bi od novembra 2008 pa vse do lanskega prijetja skupaj z za zdaj še neznanimi avstrijskimi sodelavci organizirala nelegalne športne stave za posamezne športne dogodke. V tem času naj bi skupina sprejela za kar 43 milijonov evrov stav in pri tem samo s provizijami zaslužila okoli milijon evrov.

Glavni organizator stavnic naj bi bil po mnenju tožilstva Kosta Turner, ki naj bi skupaj z Vinkom sprejemal stave, izplačeval dobičke in terjal plačilo obveznosti. Pri tem sta jima pomagala tudi Vasja Turner in Hajšek, pomembno vlogo pa naj bi po mnenju tožilstva imel tudi Šukalo, ki naj bi sprejemal stave v Nemčiji. Na ta način naj bi v Turnerjeve nelegalne stavnice zase in druge vložil kar 5,5 milijona evrov. Med vplačevalci stav naj bi se znašlo še nekaj drugih znanih nogometnih imen.