Kljub napornemu ritmu, trener Igor Kolaković je potožil, da zaradi številnih tekem komaj še najdejo čas za trening, so v taboru ljubljanskih odbojkarjev optimistični. Na današnji novinarski konferenci so predstavili želje in cilje na obeh evropskih tekmovanjih. V srednjeevropskem računajo na finale, v pokalu Cev pa upajo, da si bodo v sredo, 14. marca priigrali čim boljše izhodišče pred povratno tekmo v dvorani Tivoli, ki bo v soboto, 17. marca.

V polfinalu srednjeevropskega pokala se bodo v petek popoldne odbojkarji ACH Volleyja pomerili s hrvaško Kaštelo Mladostjo, drugi polfinalni par je Innsbruck - Humenne. Finale bo v soboto, po mnenju Kolakovića in kapetana Andreja Flajsa pa bi se morala v njem znajti ACH in Innsbruck. "Če bo v finalu domačin Humenne, bo to presenečenje. Innsbruck ima močno ekipo, ki je tudi v ligi prvakov odigrala nekaj dobrih tekem, čeprav je imela težko skupino. A tudi Mladost je dobra, saj ima številne hrvaške reprezentante, lani pa so moštvo pomladili," pred prvim dvobojem opozarja trener Kolaković.

Zdravstveno stanje v ekipi je dobro, po poškodbi kolena je Alen Šket na ligaški tekmi s Salonitom že dobil priložnost za igro, Dejan Vinčić okreva po bolezni. Morda bodo imeli Ljubljančani več dela na psihološkem področju. "Na tekmi s Salonitom smo bili mi morda že z mislimi na Slovaškem. Tekma je bila izredno dobra, Salonit pa močan tekmec in dvoboj nam je prišel kot naročen pred napornimi tekmami," je o torkovi tekmi, ki so jo s 3:2 dobili igralci ACH Volleyja, menil Flajs.

Proti Poljakom brez prevelikega spoštovanja

Na srednjeevropskem tekmovanju časa za pravi trening ne bo, saj bodo po 800 kilometrov dolgi vožnji opravili le regeneracijski trening, nato pa jih že čaka polfinale. Že v nedeljo pa se bodo nato odpravili v poljski Rzeszow, tamkajšnja Asseco Resovia pa je zelo močna ekipa, na kar opozarja tudi Kolaković. "Če kdo misli, da je pokal Cev slabo tekmovanje, se pošteno moti. Gre za izredno močne ekipe, Poljaki imajo v svojih vrstah kup reprezentantov in so zelo dobri tudi v močni poljski ligi. Že to, da smo prišli v polfinale, je velik uspeh." Razkril pa je tudi taktiko, s katero bi premagali tekmece: "Biti moramo potrpežljivi. Ne smemo hiteti s servisom, ker so morda v tem elementu slabši."

S to ekipo je ACH že igral v ligi prvakov pred dvema letoma, ko je izgubil tako v gosteh (2:3) kot doma (1:3). A kapetan Andrej Flajs opozarja, da se je postava medtem precej spremenila, vseeno pa so Poljaki še vedno močni in jim prepuščajo vlogo favoritov: "Tja ne gremo z belo zastavo. Letos smo proti Belchatowu že odlično igrali. Vemo, da so v klubu najboljši Poljaki in odlični tujci, vseeno pa gremo v tekmo brez prevelikega spoštovanja in z upanjem, da bomo imeli na povratni tekmi podporo polne dvoramne."

"Vse bo odločeno šele na tekmi 17. marca. Pravilo zlatega niza nam omogoča, da se bomo borili do zadnjega," pa je pred odhodom na naporno turnejo Kolaković opozoril, da njegove varovance najpomembnejša tekma vendarle čaka 17. marca na domačem terenu. Znani pa so tudi že datumi finalnih dvobojev: če se bo ACH uvrstil v finale, bo prvo tekmo gostil 27. ali 28. marca, na drugi pa bo 31. marca ali 1. aprila igral v gosteh. Drugi polfinalni par pokala Cev je Acqua Paradiso Monza - Dinamo Moskva.