Ljubljanski trener Hannu Järvenpää je povsem mirno pričakal uvodni obračun polfinala. Pol ure pred začetkom je naslonjen na ogrado opazoval svoje varovance na ogrevanju, jim dajal zadnje napotke, njegov pomočnik Andrej Hebar in drugo osebje so sproščeno kramljali na tribuni. Nihče pravzaprav ni z gotovostjo vedel, v kakšno smer bodo šli dogodki na ledu, kar je na uvodu vsake serije razumljivo. Brez večjih razburljivosti se je tekma tudi začela. Linz je imel terensko pobudo, a je Matija Pintarič s spretnim posredovanjem krotil domače napadalce, Olimpija pa je prvi strel sprožila šele po dvanajstih minutah. Nič posebnega torej za polfinale, sploh če primerjamo zadnje napete tekme z Albo, ko so se Madžari na vse načine zaletavali v ljubljanska vrata.

Linz je in bo verjetno tudi v nadaljevanju stavil na precej bolj eleganten prehod iz obrambe v napad kot madžarski prvaki. To jim gre v tej sezoni najbolje od rok, povrhu jih krasi tudi učinkovitost. A sinoči jim je ob zgoščeni gostujoči obrambi z razpoloženim Pintaričem na čelu in z bliskovitimi protinapadi gotovo kar nekajkrat zastal dih. Še posebej ob vodstvu Olimpije z 1:0, ko je Žiga Pance ustrelil na Westlundovo slabšo levo roko. Linz je bil takrat goden še za kakšen gol v svoji mreži, vendar je izenačil še pred piskom sirene. Zadnjih dvajset minut je bilo v polni dvorani Keine Sorgen najzanimivejših. Ob številčni prednosti so Avstrijci prvič povedli, branilec Igor Cvetek je kmalu zatem vrnil milo za drago, tekma je bila povsem odprta. Hokejisti so v dobrem ritmu drsali gor in dol, akcije so si hitro sledile, smetano na torti pa je v zadnjih minutah vendarle postrgal Linz. Toda Olimpija obljublja, da bo že jutri povsem drugače.
»Nasprotnik se je prevečkrat znašel sam za mojimi vrati, od koder je gradil akcije. Ko so podali ploščico pred gol, ni bilo tako nevarno, precej bolj vroče je takrat, ko pride do odbitih strelov. Tukaj moramo še bolj paziti. Vidi se, zakaj je bil Linz celotno sezono najboljši, vendar to je končnica in povsem nov svet. Smo šele na začetku in vse je odprto. Četudi bi zmagali z 10:0, bi vodili zgolj z 1:0 v seriji,« je pet minut po tekmi povedal vratar Matija Pintarič, ki bo tudi v nadaljevanju eden najbolj izpostavljenih členov Olimpije.

Drugi izid prve tekme polfinala: Medveščak – KAC 0:4 (0:1, 0:2, 0:1, v zmagah 0:1).