"Sem in nisem presenečen. Kazen me je prizadela, najvažnejše pa je bilo, da se zaradi nje psihično ne zlomim. Uspelo mi je zadržati trezno glavo in rezultati so tu. Jasno je, da si želim skupno zmago, a moram iti iz etape v etapo. Moji moštveni kolegi so bili skozi vso etapo na visoki ravni, ne bojim se, da ne bi bilo tako tudi v odločilnih etapah," je po svoji četrti letošnji zmagi dejal 31-letni Valverde. Špancu, ki se je v skupnem seštevku prebil na šesto mesto, je bila etapa pisana na kožo, saj se je končala na vrhu vzpona tretje kategorije.

Skupno vodstvo je zadržal Britanec Bradley Wiggins, ki ima šest sekund prednosti pred Američanom Levijem Leipheimerjem in 11 sekund pred še enim Američanom Tejayem Van Garderenom. V igri za visoka mesta pa ni več enega izmed favoritov Luksemburžana Andyja Schlecka, ki je pred etapo odstopil zaradi želodčnih težav.

Od Slovencev je bil tudi v tretji etapi najboljši Simon Špilak (Katjuša). Z istim časom kot zmagovalec je zasedel 21. mesto, v skupnem seštevku pa je napredoval na deveto, za vodilnim zaostaja 33 sekund. V vodilni skupini je danes na cilj prišel še Jani Brajkovič (35. mesto), ki se po slabi predstavi v drugi etapi posveča le še pomoči klubskemu kolegu, Hrvatu Robertu Kišerlovskemu, medtem ko je Grega Bole zaostal 23 sekund, zasedel je 75. mesto.