To pa kljub dejstvu, da tekma ne odloča o ničemer več in da je že jasno, da bosta (vsaj) dve igralki - bržčas Kristina Bille-Hansen in Gorica Aćimović - takoj po koncu nastopov v ligi prvakinj zapustili Krim. "Na vsaki tekmi se nekaj novega naučim od igralk, bolje jih spoznavam. Verjamem, da so prave profesionalke tudi tiste, ki so se že odločile, da ne bodo več v Krimu. V kolikor ne bodo dale tega, kar zahtevam, potem tudi niso prave za Krim. Verjamem, da bodo igralke ne glede na to, da položaj ni najlažji, delo opravile do konca," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal Tiselj.

Glede na napovedane odhode in dejstvo, da bo tekma z Metzem le obračun za "nepomembno" tretje mesto v skupini, gre pričakovati, da bodo več priložnosti dobile igralke, ki se še vidijo v Krimovem dresu, in tiste, ki so manj igrale. "Nisem se še odločil, ampak v tem trenutku imamo relativno malo igralskega kadra. Imel sem idejo, da bi že tekmo proti Valcei odigral le s slovensko postavo ali da bi tudi na tej tekmi proti Metzu to naredil. Toda odločili smo se drugače, saj je izpadla še Maja Šon zaradi poškodbe kolena, tudi Ljudmile Bodnjeve ne bomo obremenjevali, ker od decembra zaradi zdravstvenih težav praktično ni trenirala. Torej, igralskega kadra je malo, verjetno bodo nastopile vse, kdo pa bo začel oziroma kako bomo začeli, pa v tem trenutku še nisem sprejel odločitve," je pojasnil Tiselj.

Zamisel o "slovenskem" Krimu je utopična

Ker pravega tekmovalnega boja v soboto ne bo, a se pri Krimu od navijačev vseeno želijo posloviti z zmago, so v klubu že zazrti v prihodnost. V ponedeljek se po besedah vodstva kluba in Tislja začenja novo triletno obdobje, v katerem bo cilj nastop v finalu lige prvakinj. Zato si želijo čim prej sestaviti igralski mozaik za prihodnost. Jasno je, da bodo potrebovali okrepitve na desnem krilu, na položaju krožne napadalke, tudi desni zunanji položaj in mesto organizatorke igre bo treba dopolniti.

"Treba je vedeti, da je bila mogoče ena od napak te sezone ta, da smo ekipo začeli sestavljati relativno pozno. Poželi smo to, kar je bilo na trgu možno. S temi igralkami smo podpisali enoletne pogodbe. Lepo pa je povedala vratarka Valcee Luminita Dinu. Kar je treba storiti v igri proti nam, je to, da je treba močno prijeti našo sredino. Naša krila in krožne napadalke, odkar ni Bodnjeve, niso na najvišji kakovostni ravni. Kar zadeva zunanje igralke, smo imeli veliko težav predvsem zaradi izpada Ibolye Mehlmann, ki je v prvem delu zelo kakovostno igrala, nekatere igralke pa so se težko navadile te sredine, bile so prvič od doma in jih je tudi za razumeti. Tako lahko pričakujemo na položajih, za katere tudi sami veste, da so šibkejši. Po tekmi z Metzem bo že jasno, kdo bo od teh, ki so zdaj v Krimu, ostal tudi naprej," je še povedal Tiselj. Pred časom so v Krimu govorili tudi o tem, da si želijo "slovensko" ekipo, kar pa je po Tisljevem mnenju - v očeh merjenja na finale lige prvakinj - utopično.

"Če hoče biti ekipa konkurenčna najboljšim v Evropi, potem je slovenska ekipa utopija. Če pogledamo katero koli drugo športno panogo, v nobenem klubu, ki je najboljši v Evropi ali svetu, ni samo igralcev iz ene države. Je pa moja želja, da bi čim več slovenskih igralk dobilo priložnost. Vendar v tem trenutku je večina naših igralk premladih, premalo zrelih, da bi nanje lahko računali kot na vodilne igralke," je še dodal trener Krima.