Na odprtju bodo podelili tudi nagrado zelena misija, ki jo od leta 2010 za energetsko varčen in okolju prijazen izdelek podeljuje Gospodarsko razstavišče skupaj z Združenjem lesne in pohištvene industrije pri GZS.

Sejem Dom je mednarodni sejem gradbeništva, kjer si je mogoče ogledati ponudbo stavbnega pohištva, izdelke za notranjo opremo, urejanje doma in njegove okolice, opremo za ogrevanje in hlajenje, materiale in proizvode za gradbeništvo in izdelke, ki tehnično varujejo, nadgradijo ali pa poživijo domove.

Odraža sodobne trende s področja graditeljstva, rabe energije, energetskih sistemov, hišne tehnike in bivanja nasploh. Ena od izrazitih komponent teh trendov je tudi okoljska ozaveščenost proizvajalcev, graditeljev in uporabnikov stavb. Gre za novo poudarjene smernice trajnostnega gradbeništva oziroma zelenih tehnologij.

Na sejmu bo bogat obsejemski program, ki ga pripravljajo Gradbeni inštitut ZRMK ter Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS. Na voljo bo tudi brezplačno svetovanje, kjer bodo strokovnjaki ponujali konkretne in praktične nasvete glede energetskega varčevanja, trajnostne in okolju prijazne gradnje, sanacije stavb ipd.

Sejem bo od danes do sobote mogoče obiskati od 9.30 do 19.30, v nedeljo pa od 9.30 do 18. ure. Odrasli bodo morali za vstopnico odšteti sedem evrov, otroci od 7. do 16. leta ter dijaki, študentje in upokojenci pet evrov, otroci do sedmega leta in invalidi na vozičkih skupaj s spremljevalcem pa si bodo sejem lahko ogledali brezplačno.