Prav z "dvajsetko" se bo danes popoldne nadaljevalo SP v Ruhpoldingu. Ker je za vsak zgrešeni strel minuta pribitka, bo zbranost na strelišču še toliko bolj pomembna. Tudi zato je glavni trener Uroš Velepec ob Faku, Klemenu Bauerju in Janezu Mariču za četrtega moža postavil Petra Dokla. "Že pred sprintom sem si naložil breme odločitve, da tisti, ki se ne uvrsti na zasledovalno tekmo, ne bo dobil mesta na najdaljši tekmi. Tako je Rupnik prepustil mesto Doklu, ki je sposoben zadeti tudi vseh 20 tarč," je Velepec med dnevom premora pojasnil edino opaznejšo odločitev.

Fak je bil po nedeljskem zasledovanju pošteno jezen, ker se je zmedel ob prvem strelu zadnjega postanka in s tem zapravil možnosti za lov na kolajno. Ker je bil vse tri tekme med najboljšimi, ima tudi polno mero samozavesti, da zmore do kolajn. V malce drugačnem položaju sta Bauer in Marič. Streljanje jima povzroča težave. Kot Oleju Einarju Bjoerndalenu. Kralju so svetovali, da ni drugega recepta kot "zakleniti" puško v shrambo do tekme. Neprestano tuhtanje ne bo pomagalo. Tudi jeza zaradi zapravljenih priložnosti ne. Ko je tarča zgrešena, je na vrsti le naslednja priložnost.

V Ruhpoldingu še vedno odmeva zgrešena tarča Magdalene Neuner. Na nedeljski tekmi elektronski sistem ni zaznal strela v tarči, čeprav je ustrelila. Nemški trenerji so se že pripravljali za vložitev protesta, da bi se ponovil primer "Bjoerndalen" iz mešanih štafet, ko so naposled ugotovili, da Lena ni zadela niti kovinske tarče - ampak zid nad tarčo. Glede na priljubljenost domače zvezdnice, zaradi katere na Bavarskem ob tem prvenstvu, njenem zadnjem, vlada neverjetna evforija, se ne gre čuditi, če bodo po prvenstvu na ta okrušen zid postavili celo spominsko tablo.

V ponedeljek je bil tudi čas za zbiranje vtisov po prvem delu prvenstva. V Skandinaviji, na primer, so biatlonce zasenčili nastopajoči na maratonu Vasaloppet. Na Švedskem je podprvaka Bergmana zasenčil nekdanji reprezentančni kolega Jorgen Brink, ki je na tem najstarejšem, najmnožičnejšem in najbolj znanem maratonu zmagal že tretjič zapored. Tokrat celo z rekordnim časom 3,38:41 v sprintu kar peterice tekačev. Na Norveškem pa Svendsena in mešano štafeto Slovenija in zmagovalka Vasaloppeta Vibeke Skofterud, ker kot prva Norvežanka z novim rekordom ni dobila nagrade - avtomobila. Kot Brink. Tipične norveško-švedske zadeve.

V ponedeljek so si sprva tudi serviserji nameravali vzeti dan počitka, potem ko so prve dni odlično in s polno mero pohval opravili svoje delo. Kot nalašč pa je včeraj začelo snežiti. Morali so začeti novo testiranje maž za nov sneg, ob tem pa neprestano pogledujejo na splet za novimi vremenskimi kartami. Tudi to je del modernega zimskega lova.