"Že uvrstitev Arkasa v četrtfinale je bil največji uspeh moške turške odbojke, kar smo nato presegli z uvrstitvijo na zaključni turnir," se je iz Turčije oglasil Tilen Kozamernik. V Izmirju je Hoagov pomočnik drugo sezono. "Gre za podobno zgodbo, kot je bila že pri ACH. V obeh primerih je največji uspeh prišel v drugem letu. Najboljši dosežki nikoli niso naključni, saj je vedno potreben določen čas," je izpostavil Kozamernik, o razlikah med slovensko in turško zgodbo pa je pristavil: "Pri ACH je šlo za generacijo mladih igralcev, ki so bili na točki, da postanejo vrhunski igralci. Z Arkasom je bila večja umetnost, saj je bilo potrebno voditi pisano družbo igralcev, od tujcev do Turkov, ki imajo precej drugačno mentaliteto."

V rednem delu je Arkas osvojil prvo mesto v skupini A, kjer so bili še Noliko Maaseik, Iraklis in CSKA Sofija. V izločilnih bojih je v osmini finala ugnal poljsko Zakso (3:1 in 3:0), več dela pa je imel v četrtfinalu z Lokomotivo iz Novosibirska. V Sibiriji je Arkas gladko izgubil (0:3), ter na povratnem obračunu že zaostajal z 0:2. Sledil je preobrat in zmaga s 3:2, za konec pa je osvojil še dodatni, zlati niz s 15:11. "Že na prvi tekmi smo videli, da je Lokomotiva priložnostna ekipa. Gladek poraz z 0:3 je še vedno obetal, saj smo vedeli, da smo v vsakem nizu sami naredili napako ali dve preveč. Na povratnem obračunu smo bili bolj samozavestni, saj smo vedeli, da moramo spremeniti zgolj malenkosti. Novosibirsk skozi vso sezono na gostovanjih igra slabše kot doma, kjer pa je precej suveren," je dejal Kozamernik, v naslednji sapi pa opisal preobrat: "Dva niza smo čakali, da smo Ruse prvič postavili pod nek pritisk. Lokomotiva je klasična ruska ekipa, ki ne funkcionira, kadar se znajde pod pritiskom. Ko začnejo delati napake, se težko poberejo iz težav."

Hoag je pri Arkasu znal vzpostavil trdno povezavo med blokom in obrambo. Do izraza je prišla v tretjem in četrtem nizu povratne tekme, ko je korektor Lokomotive, Kubanec Michael Sanchez, od 18 udarcev uspešno zaključil le dve žogi. Pri Arkasu je bil nezaustavljiv Kolumbijec Cristhofer Agamez, ki je dosegel 34 točk. "Do takega dosežka je treba imeti spoštovanje. Nasproti je namreč stal ruski blok, v moštvu pa imamo le dva izrazita napadalca. Poleg Agameza je to še brazilski sprejemalec Joao Paulo Bravo, s čimer se nasprotnik lažje pripravi na naš napad. Takšna učinkovitost je težko ponovljiva, vsaj ko je govor o najvišji ravni," je Kozamernik snel klobuk pred Kolumbijcem.