Toda najpočasnejša disciplina alpskega smučanja se je spet izkazala za nepredvidljivo. Mazejeva je že v zgornjem delu napravila večjo napako, ki ji je preprečila boj za zmago, nato pa naredila še eno in odstopila. Tako v tej sezoni ostaja pri devetih uvrstitvah na zmagovalni oder in še brez zmage. V boju za drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala je ohranila 139 točk prednosti pred Höfl-Rieschevo. Slovenija je včeraj ostala brez točk, kajti Katarina Lavtar se ni uvrstila v finale.

"Tekma je bila zahtevna, predvsem v drugem teku je bila proga zdelana. S prvo progo sem dobro opravila, na drugi pa se nisem znašla. Naredila sem napako in tudi takšni dnevi morajo priti. Pomembno je, da še vedno smučam dobro. Veselim se naslednjih tekem," je bila redkobesedna Tina Maze, Andrea Massi pa jo je dopolnil: "Zmaga je bila na krožniku, a je nismo vzeli." S krožnika je vso vsebino pospravila 21-letna Erin Mielzynski, ki je izkoristila polom favoritinj. Kakšno presenečenje je pripravila Kanadčanka, je jasno ob pogledu na njene dosedanje dosežke. Do včeraj nikoli ni bila boljša kot 13., med dobitnice točk se je uvrstila devetič v karieri. "Že zjutraj sem vedela, da je pred menoj poseben dan, ker je bil sneg drugačen, kot smo ga bile vajene v tej sezoni. Vedela sem, da se v teh razmerah lahko dogodi marsikaj. A to, kar se je potem zgodilo, se mi zdaj zdi še nerealno," je žarela Erin Mielzynski, ki se je do zmage povzpela s petega mesta po prvi vožnji. Podobno presenečenje je uspelo drugouvrščeni Resi Stiegler s startno številko 35, medtem ko je Schildova stopila na tretjo stopničko in si zagotovila mali kristalni globus.

Mazejeva je bila uspešnejša v soboto, ko se je podobno kot v petek uvrstila na zmagovalni oder v veleslalomu. Bila je tretja. Premagali sta jo Viktoria Rebensburg in Lindsey Vonn, ki je na drugi progi unovčila postavitev svojega trenerja in pridobila štiri mesta. "Prva vožnja mi ni uspela tako dobro kot v petek. Proga je bila bolj zavita, na drugi sem se bolje znašla. Nisem veliko tvegala. Na tretje mesto sem se uvrstila s solidno predstavo, zato sem zadovoljna," je dejala Mazejeva.

Solidno se je odrezala tudi Ana Drev, ki je ponovila uvrstitev (20. mesto) s petkove preizkušnje. V nasprotju z večino letošnjih tekem je na drugi progi smučala bolje kot na prvi. Med najboljših dvajset smučark se je prebila s 30. mesta po prvi vožnji, medtem ko je bila Mateja Robnik 31. Obe bosta imeli konec tedna v Aareju še eno priložnost za izboljšanje najboljšega izida sezone. Drevova bi imela z uvrstitvijo v najboljšo deseterico možnosti za uvrstitev na finale v Schladmingu. "Vesela sem, da sem dobila še eno priložnost po neposrečeni vožnji v prvem teku. Bilo je težko, kajti proga se je prebila in nisem našla pravega ritma. Na drugi progi sem pokazala boljšo predstavo. Želim si, da bi mi v Aareju uspel še en dober rezultat. Skozi vso sezono smučam konstantno, manjka mi le še kakšen bolj odmeven izid," je dejala Ana Drev